Poliţiştii au intervenit, în ultimele 24 de ore, la peste 2.600 de solicitări ale cetăţenilor, au fost constatate peste 5.500 de fapte contravenţionale şi 404 permise de conducere au fost reţinute. Astfel, poliţiştii au aplicat 5.567 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.132.171 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La data de 1 decembrie a.c., poliţiştii au acţionat, la nivel naţional, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 388 de acţiuni şi au intervenit la 2.670 de evenimente, dintre care 2.271 au fost sesizate de cetăţeni prin 112. De asemenea, au fost depistate 16 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 25 de măsuri preventive. Pentru alte nereguli constatate, poliţiştii au aplicat 5.567 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.132.171 de lei”, precizează comunicatul de presă al Poliţiei Române.

Poliţiştii rutieri au acţionat pentru creşterea siguranţei în trafic, fiind constatate 104 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost reţinute 404 permise de conducere, dintre care 102 pentru viteză, 52 pentru alcool şi 10 pentru droguri.

De asemenea, au fost retrase 217 certificate de înmatriculare.

Tot vineri, în cadrul acţiunii BLOCADA, organizată din dispoziţia conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situaţii de risc şi menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, dispozitivele curente au fost suplimentate, mai indică sursa citată.

Astfel, la nivel naţional, 3.879 de poliţişti şi jandarmi au acţionat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violenţă, prevenirea traficului şi consumului de droguri, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Au fost organizate peste 449 de filtre, în cadrul activităţilor desfăşurate, fiind verificate 6.128 de autovehicule şi legitimate 10.426 de persoane.

Acţiunile pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei în trafic au continuat, fiind efectuate 2.980 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest şi 111 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflaţi sub influenţa substanţelor psihoactive.

În cadrul acţiunii Blocada, poliţiştii au fost constatat 26 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 11 de conducere sub influenţa alcoolului şi 6 de conducere sub influenţa drogurilor. Au fost reţinute 212 permise de conducere, dintre care 27 pentru alcool şi 58 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 134 de certificate de înmatriculare, mai spune sursa menţionată.

Siguranţa cetăţenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunităţii, fiind pregătite să intervină atunci când situaţia o impune.

Acţiunile poliţiştilor şi jandarmilor pentru menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică vor continua şi în perioada următoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.