Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR i-au amendat, sâmbătă, cu 50.000 de lei pe comercianţii de peşte din Piaţa Obor, în timp ce poliţiştii din serviciul "Delta Dunării" au dat amenzi de 60.000 de lei şi au confiscat peste 500 de kilograme de peşte în municipiul Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii şi inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură au desfăşurat o acţiune de control în Piaţa Obor, pentru verificarea comerţului cu peşte şi produse din peşte. În doar o oră, poliţiştii au aplicat trei sancţiuni contravenţionale, prevăzute de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, în valoare de 50.000 de lei, potrivit unui comunicat al IGPR.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Serviciului de Poliţie ,,Delta Dunării” şi cei din inspectoratele de poliţie judeţene Tulcea şi Galaţi au efectuat controale pentru combaterea comerţului ilicit cu peşte şi produse din peşte, în municipiul Galaţi.

Poliţiştii au făcut 16 controale, dintre care şase la societăţi de comercializare a peştelui şi produselor din peşte şi 10 la persoane fizice autorizate.

În urma controalelor, au fost constatate 10 infracţiuni, privind pescuitul şi acvacultura pentru care sunt cercetate 15 persoane şi au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 59.300 de lei.

De asemenea, poliţiştii au ridicat 522 de kilograme de peşte şi produse din peşte, dintre care 32 de kilograme de sturion, specia nisetru, precum şi 4,5 kilograme de icre de crap.

Valoarea produselor confiscate este de aproximativ 26.000 de lei.

La controale au participat şi specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor şi inspectori din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, se mai arată în comunicat.

          

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.