Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, afirmă că lupte grele se duc în continuare în trei dintre localităţile atacate de Hamas, iar în alte 22 de localităţi armata israeliană a preluat ciontrolul. Azar crede că, chiar dacă acest conflict va dura, Israel va reuşi să îndepărteze această ameninţare. De asemenea, oficialii israelieni sunt convinşi că teroriştii Hamas au avut ajutor ”masiv” din Iran.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Situaţia este foarte serioasă. În ultimele 24- 36 de ore de cânt au început atacul am încercat să restabilim controlul pe teren la graniţa cu Fâşia Gaza. Sunt în continuare trei zone în care armata israeliană luptă cu teroriştii. În celelalte 22 de locaţii am reuşit să restabilim ordinea. Vedem cât de atroce şi sălbatic a fost acest atac. Familii întregi au fost sechestrate. Civilii au fost ucişi. Sunt mame care au fost luate cu copiii lor şi târâte în Fâşia Gaza. Sunt atrocităţi pe care doar în Daesh le vedem", a declarat, duminică, la Antena 3, ambasadorul din Irsrael în România, Reuven Azar

Acesta a precizat că s-au luat măsuri pentru a închide frontiera cu Gaza.

”Armata israeliană a reuşit să ucidă sute de terorişti care fie încercau să pătrundă din Gaza, fie să se întoarcă acolo. Ne concentrăm să preluăm controlul pe teren. În paralel, ne pregătim campania militară împotriva acestor terorişti", a mai afirmat Reuven Azar.

Întrebat ce se întâmplă în nordul ţării, ambasadorul a precizat: ”Am văzut bombardamente Hezbollah. Israel a ripostat. Nu ştim dacă va duce la escaladarea conflictului, dar ne pregătim şi pentru situaţia în care suntem atacaţi şi din nord”.

”Se pare că ceea ce Hamas vrea acum este să se ajungă în situaţia în care întreaga lume arabă să atace Israelul. Nu credem că se va întâmpla acest lucru ", a adăugat ambasadorul Israelului în România.

Acesta a precizat că ”Israelul nu va permite acestor forţe să distrugă statul”.

”Ne vom apăra. Poate dura, dar sunt sigur că nu va dura ani, poate dura săptămâni sau mai mult, dar vom îndepărta această ameninţare”, a mai afirmat ambasadorul.

Acesta consideră că Hamas a avut ajutor din Iran: ”Acest atac a fost planificat cu meticulozitate de ani de zile. Ştim că Hamas, inclusiv liderii lor, au recunoscut că au primit ajutor masiv din Iran”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.