Ambasada Spaniei la Bucureşti a transmis luni, pe reţelele de socializare, un mesaj de solidaritate cu românii prin care condamnă cu fermitate orice act de violenţă împotriva femeilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ne exprimăm regretul profund pentru modul tragic în care şi-au pierdut viaţa cele două minore, la Caracal. Dorim să transmitem sprijinul şi solidaritatea noastră rudelor şi prietenilor victimelor, precum şi autorităţilor şi poporului român”, se arată în mesaj.

Două adolescente în vârstă de 15 şi 18 ani, date dispărute în judeţul Olt, au fost ucise de Gheorghe Dincă, bărbat care şi-a recunoscut duminică faptele.

„Spania, alături de alţi membri ai comunităţii internaţionale, este un apărător activ al drepturilor femeilor şi copiilor şi condamnă cu fermitate orice act de violenţă împotriva femeilor. România poate conta în orice moment pe sprijinul şi experienţa Spaniei, pentru a combate împreună această plagă care afectează toate ţările. Trebuie să acţionăm împreună împotriva violenţei ce afectează femeile”, au mai transmis reprezentanţii ambasadei.

Pe contul de Facebook al instituţiei a fost publicată imaginea cu #NiUnaMas (niciuna în plus).

Un număr de 35 de femei au fost ucise în Spania de la începutul acestui an, fiind victime ale violenţei sexuale şi de gen, potrivit epdata.es.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.