Ambasada Israelului în România anunţă, sâmbătă, pe Pagina de Facebook, că statul Israel ”se confruntă cu un atac terorist de amploare” şi precizează că se vor lua toate năsurile pentru apărarea cetăţenilor. ”Ne vom apăra”, au transmis oficialii ambasadei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anunţ de ultama oră. Statul Israel se confruntă cu un atac terorist de amploare lansat dinspre Gaza în această zi de Şabat care marchează totodată şi sărbătoarea sacră Simchat Torah”, este anunţul postat, sâmbătă, pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului în România.

Instituţia precizează că, la ora 06.30 dimineaţa (ora Israelului), ”teroriştii palestinieni din organizaţia Hamas au lansat mii de rachete asupra civililor şi terorişti s-au infiltrat pe teritoriul israelian”.

”Israelul va lua toate măsurile necesare pentru a-şi proteja cetăţenii. Ne vom apăra”, au mai precizat oficialii Ambasadei.

Câteva zeci de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre Israel în dimineaţa zilei de sâmbătă, punând capăt unui armistiţiu care fusese în general respectat de la sfârşitul unui război de cinci zile în luna mai.

Aripa armată a mişcării palestiniene Hamas a anunţat sâmbătă dimineaţă că a lansat "Operaţiunea Al-Aqsa Flood" împotriva Israelului. "Am decis să punem capăt tuturor crimelor ocupaţiei", a declarat Mohammad Deif, comandantul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, într-o înregistrare audio difuzată de Al-Aqsa TV, canalul de televiziune al Hamas, mişcarea islamistă aflată la putere în Gaza

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.