Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a demarat proiectul „Răspunsul Eficient Salvează Vieţi II” care presupune, pe lângă pregătirea personalului de intervenţie şi achiziţionarea de ambarcaţiuni, motopompe şi autospeciale pentru transport necesare scafandrilor care intervin în situaţii de urgenţă, marţi fiind predate opt dintre autospecialele achiziţionate prin acest program, urmând ca restul echipamentelor să fie achiziţionate în decursul anului 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul la care a aplicat Inspectoratul General Pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a avut un buget total de 24.517.780 euro şi a avut ca obiectiv creşterea capacităţii de răspuns la dezastre (inundaţii, alunecări de teren, incendii), prin completarea dotării cu echipamente şi mijloace tehnice performante şi creşterea capacităţii de intervenţie a echipajelor în zonele greu accesibile. 

Marţi, cu ajutorul acestui proiect, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au fost distribuite opt autospeciale de stingerea incendiilor, fiind prima partea  achiziţiilor planificate. Autospecialele vor ajunge la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Bistriţa Năsăud, Braşov, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Vrancea, Iaşi şi Suceava.

Pe lângă pregătirea personalului pentru o intervenţie cât mai eficientă, urmează să fie achiziţionate autospeciale dotate cu echipament pentru transportul scafandrilor, motopompe remorcabile de mare capacitate, autopompe-cisternă de 5.000 de litri şi de 9.000 de litri, ambarcaţiuni motorizate din aluminiu pentru salvare, autocamioane pentru transportul materialelor de intervenţie şi autospeciale pentru transportul personalului de intervenţie cu 16+1 locuri.

Totodată, prin intermediul fondurilor accesate, au fost achiziţionate si compresoare pentru încărcarea buteliilor cu aer comprimat care asigură protecţia pompierilor salvatori la misiunile de stingere a incendiilor sau la cele derulate în medii ostile vieţii precum spaţiile înguste, zonele poluate cu substanţe periculoase etc., arată Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.