Alte două decese cauzate de gripă au fost înregistrate în perioada 23 - 29 ianuarie, la persoane cu infecţii respiratorii acute severe (SARI), confirmate cu virus AH3N2, numărul victimelor în acest sezon ajungând la 14. Nicio persoană dintre cele decedate nu fusese vaccinată, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În săptămâna 23- 29 ianuarie au fost înregistrate 11 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu şase mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent şi cu nouă mai puţine faţă de săptămâna precedentă.

În acest interval au fost, însă, înregistrate două decese noi la cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI) confirmate cu virus gripal, ambele cu tipul AH3N2.

Numărul  total al deceselor confirmate cu virus gripal din acest sezon a ajuns la 14, dintre care 13 de tip AH3N2 şi unul cu tipul A, nesubtipat.
Pe grupe de vârste, cele 14 cazuri de deces au fost înregistrate astfel: câte unul la grupa  0-1 an, şi la 15-49 ani, două decese la grupa 50-64 ani şi 10 la peste 65 de ani.

Din totalul deceselor, 13 persoane (93 la sută) au avut condiţii medicale preexistente. Niciuna din persoanele decedate nu fusese vaccinată.
De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, a gripei şi a SARI au fost confirmate în laborator 420 cazuri de gripă, dintre care 349 cazuri AH3N2, 64 cazuri tip A, nesubtipate şi şapte cazuri tip B.

Tot în perioada 23-29 ianuarie, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai crescută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă şi s-a încadrat în intervalul aşteptat, potrivit CNSCBT.

Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, menţinându-se extinderea regională în zona de sud-est (Bucureşti, Constanţa, Olt, Dâmboviţa), zona de nord-est (Iaşi, Suceava, Botoşani, Neamţ), cu răspândire locală (Alba, Bihor, Cluj, Braşov, Sibiu) şi cazuri sporadice în unele judeţe, mai arată Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 102.171, cu 14 la sută mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (89.591) şi cu 23,9 la sută mai mare comparativ cu cel înregistrat în săptămâna anterioară (82.466).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.