Alte 90 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate, în ultima săptămână, în opt judeţe şi în municipiul Bucureşti. Ca urmare, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 17.623, din care 64 de decese.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 5 iulie este 17.623, din care 64 de decese.

Astfel, în perioada 1-5 iulie au fost raportate încă 90 de cazuri nou-confirmate, în 8 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Cele mai multe dintre acestea - 49 - au fost raportate în judeţul Suceava, în timp ce în Neamţ au fost 23 de cazuri, în Iaşi - şapte, în Bucureşti - trei, în Bacău, Dolj şi Galaţi - câte două, iar în Constanţa şi Mureş - câte un caz.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.