Peste 470.000 de solicitări au fost înregistrate, în ultimele 12 luni, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIf), peste 60 la sută dintre acestea fiind urgenţe de cod roşu şi cod galben, a declarat joi managerul SABIf, Alis Grasu, care a precizat că într-un singur an, ambulanţele au parcurs de 15 ori distanţa de la Pământ la Lună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Managerul SABIf a spus că în utimul an s-au făcut peste 470.000 de solicitări la nivelul Capitalei şi în judeţul Ilfov, peste 60 la sută fiind urgenţe de cod roşu şi cod galben.

Alis Grasu a mai spus că ambulanţele Serviciului de Ambulanţă au parcurs într-un an de 15 ori distanţa de la Pământ la Lună şi de 124 de ori înconjurul Pământului pe la Ecuator.

Precizările managerului SABIf  vin în contextul anunţului făcut miercuri de primarul Capitalei, Gabriela Firea, conform căruia municipalitatea va achiziţiona 100 de ambulanţe pentru reînnoirea parcului de intervenţie al Serviciului de Ambulanţă. Suma totală necesară achiziţiei este de 8,5 milioane de euro, din care 4,6 milioane reprezintă dividende pe care primăria trebuie să le primească de la Apa Nova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.