Ministrul Justiţiei, vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu, a declarat vineri, la întâlnirea femeilor liberale din Regiunea Sud, că trebuie ca tinerii să afle cât de mare este pericolul drogurilor din societate şi a tras un semnal de alarmă în legătură cu drogurile sintetice, avertizând că riscul de supradoză este foarte mare. Gorghiu a adăugat că minorii au devenit principala ţintă a dealerilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alina Gorghiu a afirmat că pe locul al doilea în preocupările locuitorilor judeţului Argeş este problema traficului de droguri. 
 
“Vom folosi, de asemenea, braţul legii pentru a lovi puternic în traficanţii de droguri. Am făcut o analiză pe judeţul Argeş. Să ştiţi că pe locul doi în preocupări este problema drogurilor şi a traficului de droguri. Părinţii sunt extrem de interesaţi de această problemă, care ar putea să le afecteze copiii, nepoţii, oamenii din proximitatea lor. Şi atunci această lege 2 Mai, prin care stabilim că nu vor mai exista pedepse cu suspendare pentru traficanţii de droguri de mare risc şi legea prin care se majorează pedepsele pentru fapte penale legate de substanţe psihoactive sper să devină realitate în foarte scurt timp în Parlament”, a afirmat Alina Gorghiu.
 
Ea a cerut ca tinerii să fie avertizaţi despre cât de mare este pericolul drogurilor din societate. 
 
“Ca mame, ca profesoare, ca medici, ca avocaţi vă rog să le vorbiţi tinerilor despre cât de mare este pericolul drogurilor din societate şi trag acest semnal de alarmă în legătură cu drogurile sintetice. Se vorbeşte rar despre ele, însă trebuie spus un lucru: sunt cele mai ieftine, cele mai accesibile şi, în acelaşi timp, cele mai puternice. Orice tânăr din ziua de astăzi, dacă îl întrebaţi, va şti să-ţi spună de unde şi le poate procura. Riscul de supradoză, conform tuturor analizelor pe droguri sintetice, este foarte mare, iar gradul de adicţie generat de drogurile sintetice aduce ameninţarea la un nou nivel. Despre asta se discută în Europa la momentul acesta şi înainte să ajungă acest fenomen la o amploare extraordinară, vreau să discutăm şi să ne pregătim. Minorii au devenit ţinta principală a dealerilor. Simţiţi asta la fel de bine ca şi mine, mai ales că sunteţi foarte multe doamne care lucraţi în sistemul de învăţământ şi ştiţi exact ce spun. Producţia nu mai este atât de dificilă. Ele pot fi fabricate inclusiv în laboratoare improvizate”, a explicat ministrul Justiţiei. 
 
Alina Gorghiu a adăugat că bătălia cu traficul de droguri este una asimetrică. 
 
“DIICOT este foarte activ. Am reuşit să suplimentăm numărul de procurori cu 25 pe Secţia Antidrog. A fost un efort colosal şi am reuşit să facem acest lucru şi vă asigur că instituţiile statului sunt atente, însă bătălia cu traficul de droguri este o bătălie asimetrică dacă nu vom avea la masă statul, societatea, părinţii, instituţiile, această bătălie nu poate fi la fel de puternică. Preşedintele României a introdus subiectul în CSAT. E o chestiune de siguranţă naţională şi n-am să mai insist la acest capitol decât am să vă spun că ne dorim să ajungem ca România să obţină rezultate deosebite la nivel european în ceea ce priveşte lupta împotriva drogurilor şi chiar să devenim un centru regional pentru prevenirea şi combaterea drogurilor. Vă asigur că facem aceste discuţii şi sper să reuşim şi la acest capitol. Nu ne mai permitem să avem o societate în care există traficanţi de droguri şi consum de droguri, aşa cum nu ne mai permitem o societate în care să existe corupţie. Acestea sunt boli care consumă resursele ţării, macină sănătatea oamenilor şi resursele publice. Însă statul român vă asigur că nu mai este dispus să facă aceste compromisuri”, a mai declarat Alina Gorghiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.