Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, afirmă că astăzi este ziua Constituţiei şi este normal să vorbim în această perioadă mai mult despre drepturile şi libertăţile cetăţenilor. ”Facem tot ce putem pentru a promova educaţia juridică pentru tineri. Nu este un moft, este o necesitate”, precizează ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am întrebat peste 100 de liceeni ce înseamnă Constituţia pentru ei când am fost, aseară, la Colegiul Tehnic "Costin D. Neniţescu” din Piteşti. Am vorbit cu ei despre legea noastră fundamentală si le-am oferit câte un exemplar din Constituţia noastră. Deşi dreptul la fericire încă nu este prevăzut în Constituţie, este un articol despre dreptul la învăţatură şi ei trebuie sa stie despre asta pentru că ii priveşte în mod direct”, a scris ministrul Justiţiei pe Facebook.

Alina Gorghiu arată că astăzi, 8 decembrie, este ziua Constituţiei şi este normal să vorbim în această perioadă mai mult despre drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

”Facem tot ce putem pentru a promova educaţia juridică pentru tineri. Nu este un moft, este o necesitate. M-am bucurat să aflu că liceul lor a derulat deja activităţi incluse în programul de educaţie juridică "Fii avocat în scoala ta!". Una dintre eleve mi-a spus că vrea să devină procuror şi am încurajat-o să îşi urmeze acest vis. Mulţumesc mult domnului director Marius Dobrin si doamnei director adjunct Irina Neagoe pentru primirea foarte frumoasă şi întregului colectiv de profesori pentru dialogul foarte bun”, spune Gorghiu pe Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.