Alin Burcea, CEO Paralela 45, a declarat joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre modificările la Codul Fiscal analizate în cadrul Executivului, că se discută despre ”trecerea de la impozitul forfetar sau specific, la impozitul pe profit normal” şi că speră că se va întâmpla de la 1 ianuarie, pentru a nu schimba regulile în timpul jocului. El a menţionat că ar vrea ca impozitul în turism să rămână la fel, pentru că această modalitate de calcul este din Grecia şi este foarte simplă, cu impozit de 5%, în funcţie de numărul de paturi şi locuri în restaurant.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am înţeles că astăzi se discută trecerea de la impozitul forfetar sau specific, la impozitul pe profit normal. Sper totuşi că de la 1 ianuarie, nu schimbăm regulile în timpul jocului”, a spus Burcea.

El a precizat că astăzi, hotelurile şi restaurantele plătesc un impozit în funcţie de numărul de paturi şi locurile din restaurant, o sumă fixă şi deocamdată e în discuţii.

”Eu cred că e mai bine să rămână aşa cum e, pentru că această modalitate de calcul este din Grecia. (..) Ideea nu e să îl transformăm pe patronul de local într-un specialist fiscal, din punctul de vedere al uşurinţei calculului. Este foarte simplu, altfel, trebuie să depui bilanţ”, a mai spus Alin Burcea, arătând că există un risc mai mare de evaziune, în cazul noului tip de impozitare. 

”Restaurantele şi hotelurile au impozit de 5%, dacă plăteşti forfetar. Nu mai există evaziune fiscală, la 5% TVA, cunosc atâţia proprietari, nu cunosc unul care să nu plătească corect”, a spus el. 

Despre sprijinul promis de Guvern prin programul HORECA 2, Alin Burcea a arătat că a doua tranşă, cel mai probabil va fi mai puţin, pentru că şi pierderile sunt mai mici.

”Premierul ne-a promis că va analiza dacă au resurse, probabil e în jur de 200 de milioane de euro, pentru toţi, zeci de mii de firme, a mai afirmat Burcea, precizând că sprijinul trebuie să vină anul acesta, la rectficarea bugetară de la 1 august.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.