Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că vaccinarea opreşte doar în mică parte transmisibilitatea tulpinii Omicron, dar a precizat că persoanele vaccinate nu fac forme grave de boală. "Opt persoane nevaccinate sunt cu o formă gravă de boală, versus două persoane vaccinate, deci e clar că aici diferenţa este semnificativă şi lucrul acesta pledează pentru continuarea vaccinării", a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat cum explică faptul că în localităţi cu rată mare de vaccinare sunt foarte multe cazuri de infectări cu SARS-CoV-2, Alexandru Rafila a explicat, la Antena 3, duminică seara, că este vorba despre mobilitatea populaţiei.
 
"Când discutam despre celelalte tulpini era invers, acum, din păcate, tulpina Omicron face o deosebire destul de mică între persoanele vaccinate şi nevaccinate. Este vorba şi de mobilitatea populaţiei din localitatea respectivă. De exemplu, oamenii din Otopeni lucrează în Bucureşti şi cu cât eşti mai mobil, mergi cu mijloace de transport în comun şi riscul de infectare este mai mare", a declarat Rafila.
 
Ministrul Sănătăţii a adăugat că vaccinarea opreşte în mică măsură transmiterea noii tulpini.
 
"Vaccinarea opreşte în mică parte transmisibilitatea acestei tulpini, dar pe de altă parte, cifrele pe care le avem noi în România demonstrează că persoanele vaccinate sunt cu o formă gravă de boală sau dacă ne referim la deces cu atât mai mult, într-o proporţie de 8 la 10. Adică 8 persoane nevaccinate sunt cu o formă gravă de boală, versus două persoane vaccinate, deci e clar că aici diferenţa este semnificativă şi lucrul acesta pledează pentru continuarea vaccinării”, a declarat Alexandru Rafila.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.