Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, la Bistriţa, că nu crede că este în momentul de faţă un context medical, de sănătate publică, care să pună într-un fel problema învăţământului online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru învăţământul online, solicitarea trebuie făcută la Ministerul Educaţiei, pentru că el se ocupă de acest lucru. Nu cred că este în momentul de faţă un context medical, de sănătate publică, care să pună într-un fel problema învăţământului online. În momentul de faţă avem o incidenţă scăzută a infecţiei cu noul cocoronavirus”, a spus ministrul Sănătăţii.

Alexandru Rafila a mai spus că formele clinice ale acestei infecţii nu pun probleme deosebite în ceea ce priveşte asistenţa medicală, care de cele mai multe ori este ambulatorie, nu mai este spitalicească. ”Nu sunt elemente care, din punct de vedere medical, să justifice într-un fel revenirea la învăţământul la distanţă, este o chestiune care cred că este foarte clară pentru toată lumea”, a mai arătat el.

Rafila a precizat, despre cazurile de îmbolnăviri de la începutul anului şcolar, că a auzit diverse speculaţii referitoare la un nou val de viroze.

”Este o situaţie obişnuită, după începerea şcolii. Nu uitaţi că şcoala a început cu două săptămâni mai devreme în acest an, iar aceste două săptămâni sigur că au dus şi a creşterea incidenţei virozelor respiratorii, fără să existe probleme legate de acordarea asistenţei medicale”, a precizat ministrul Sănătăţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.