Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, vineri, în cadrul conferinţei „Două decenii de solidaritate în sănătate”, la Institutul Naţional de Statistică din Bucureşti, că există categorii de personal care beneficiază de o salarizare diferită, care nu este evident în avantajul lor şi că nu a fost rezolvată problema salarizării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii a arătat, în cadrul discursului, că încă nu a fost rezolvat subiectul salarizării, el precizând că există categorii de personal care beneficiază de o salarizare diferită, care nu este evident în avantajul lor.

”Cred că împreună putem dezvolta două zone importante, cel de respect al autorităţilor pentru corpul medical şi a doua, la fel de importantă, de respect din partea populaţiei pentru corpul medical.

”Trebuie să lucrăm pentru acest lucru, care eu cred că este esenţial în obţinerea reparaţiilor de natură materială care trebuie făcute în mod diferenţiat, pentru fiecare categorie sau includerea în acele categorii a celor care nu au beneficiat de actualizarea salarizării, cu toate că lucrează de foarte mult timp în sectorul de sănătate”, a mai spus Rafila.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că trebuie lucrat pentru creşterea calificării profesionale.

"Lucrăm foarte intens în această perioadă şi avem deja un prim draft al acestei strategii de resurse umane în care, când vom fi mai avansaţi, ne vom consulta cu dumneavoastră şi cu Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor, Colegiului Medicilor, ne vom consulta cu Federaţia Sanitas, ne vom consulta cu toţi actorii relevanţi încât să avem o strategie care să fie cunoscută, înţeleasă şi acceptată, încât la sfârşitul câtorva ani, pentru că sunt obiectiv, nu cred că lucrurile se vor schimba peste noapte sau se pot îmbunătăţi peste noapte, să putem să avem un rezultat care să vină în beneficiul pacienţilor din România", a mai spus ministrul. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.