Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a afirmat că implementarea certificatului verde la locul de muncă nu ar avea impactul scontat asupra sănătăţii publice dacă acesta nu va fi operaţionalizat "în perioada imediat următoare". Rafila a răspuns şi propunerii lui Florin Cîţu privind implementarea unui astfel de document în sistemul sanitar, arătând că acesta nu ar avea impact asupra sănătăţii publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Eu susţin orice proiect care are ca şi rezultat un instrument de sănătate publică care să încetinească transmiterea. Ăsta este punctul meu de vedere, cu o precizare însă: domnul.. era să spun domnul prim-ministru, domnul Florin Cîţu, domnul preşedinte Cîţu a depus la Parlament un proiect de lege care face exclusiv referire la personalul medical, care nu are niciun fel de impact asupra sănătăţii publice, probabil că trebuie să revadă declaraţia”, a afirmat Rafila, miercuri după-amiază, în briefingul de după şedinţa de Guvern, răspunzând unei întrebări. 
 
El a subliniat că implementarea unui astfel de proiect exclusiv pentru personalul medical "se referă la siguranţa pacientului, nu se referea la o măsură de sănătate publică cu impact populaţional, este evident acest lucru". 
 
Rafila a spus că adoptarea unui act normativ care să impună certificatul verde COVID şi care să intre în vigoare peste trei săptămâni nu ar fi suficientă, pentru că atunci ar fi, cel mai probabil, vârful valului pandemic. 
 
"Şi atunci adoptarea unui astfel de document nu este suficientă, trebuie să existe şi operaţionalizarea. Deci dacă nu este posibilă operaţionalizarea lui în perioada imediat următoare, probabil că odată cu trecerea timpului şi efectul unei astfel de decizii va scădea în ceea ce priveşte impactul asupra sănătăţii publice”, a adăugat ministrul.
 
Liderul PNL Florin Cîţu va propune în coaliţie variante de compromis pentru ca proiectul referitor la certificatul verde să fie adoptat în Parlament, printre care instituirea obligativităţii acestruia pentru angajaţii din sănătate, MAI şi apărare, dar nu şi pentru mediul privat, susţin surse liberale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.