Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat, duminică seară, că Ministerul a făcut demersurile pentru a permite tuturor celor aflaţi în apropierea secţiilor de votare să-şi exprime votul, dar ”reprezentanţii partidelor din BEC (PSD & Co) NU au fost de acord”. ”Frica de VOT înseamnă frica de Democraţie”, afirmă Vela.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am primit acum câteva minute răspunsul la solicitarea pe care am adresat-o Biroului Electoral Central, referitoare la posibilitatea acceptării la VOT a tuturor compatrioţilor care se vor afla în faţa secţiilor de votare la ora 21:00. Din păcate, reprezentanţii partidelor din BEC (PSD & Co) NU au fost de acord! Biroul Electoral Central era singurul care putea decide în acest caz, dar, din păcate, demersul MAI nu a fost înţeles”, a transmis, Marcel Vela, duminică seară.

Ministrul de Interne a precizat că MAI a ncercat ”să obţină mai mult timp şi pentru românii care se află în proximitatea secţiilor de votare, pentru a vota la ora 20:59, aşteptând de minute bune ca să-şi exercite un drept constitutional”.

”Era nevoie de această prelungire şi fiindcă scrutinul de astăzi a fost altfel, s-a desfăşurat în condiţii foarte complicate atât pentru organizatori, cât şi pentru alegători, păstrându-se distanţa şi aplicând-se măsurile sanitare specifice pentru protejarea sănătăţii. Frica de VOT înseamnă frica de Democraţie”, a afirmat Vela.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a cerut Biroului Electoral Central (BEC) ca programul de votare să fie prelungit după ora 21.00, în secţiile de vot unde a fost îngreunat procesul de votare din cauza măsurile luate împotriva răspândirii coronavirusului.

BEC a respins cererea MAI. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.