Peste 200 de persoane protestează, luni, la Alba Iulia într-un "marş al luminilor” în care unii dintre participanţi poartă lanterne, lasere şi alte obiecte de iluminat şi scandează "Jos Guvernul”, "Hoţii!” şi "Mincinoşii!”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii s-au adunat după ora 18,00 în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia şi după aproximativ o oră au pornit într-un marş pe străzile oraşului scandând "Jos Guvernul!”, "Rezistăm”, "Uniţi salvăm toată România”, "Mincinoşii!”, "PSD – ciuma roşie”, "Afară, afară cu PSD din ţară!” sau "Dragnea nu uita/ România nu-i a ta!”.

Protestul locuitorilor din Alba Iulia care se desfăşoară luni este denumit "Marşul luminilor”, iar participanţii au fost îndemnaţi pe reţelele de socializare să vină cu lanterne, lasere sau alte obiecte de iluminat. Unii dintre participanţi poartă pancarte cu mesaje precum "Jos labele de pe DNA!”, Nu accept acest abuz”, „În democraţie, hoţii stau în puşcărie” dar şi „Asta-i trădare, nu guvernare!”.

"Vom ieşi în stradă atât cât e nevoie! Şi vom ieşi cu lumină! Vom face Marşul luminilor pentru că albaiulienii sunt luminoşi. Democraţia are nevoie de lumină în România, astăzi, mai mult ca oricând. Se apropie Centenarul Marii Uniri. Oare cum ne va găsi? De noi depinde, începând de aici, din Alba Iulia, capitala speranţei,” a sunat, luni, mesajul de mobilizare care a circulat pe reţele de socializare.

La ora transmiterii acestei ştiri, coloana de protestatari a pornit într-un marş pe străzile oraşului, iar în faţă se află şi luni seara un grup de tineri care poartă un imens steag tricolor pe care au lipit mesajul "Bucureşti nu uita/ Alba e de partea ta”.

De asemenea un tânăr poartă pe umăr, ca la înmormântare, o cruce pe care este scris numele liderului PSD Liviu Dragnea, poza acestuia şi mesajul „Liviu Dragnea vreau să ştie/ Sunt gropar de meserie!”, iar un alt tânăr poartă o coroană de flori pe care scrie „ PSD – ALDE - La mulţi ani cu executare!”.

Numărul protestatarilor de la Alba Iulia este în creştere, pe traseu coloanei de manifestanţi alăturându-i-se alte persoane.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveţ, a declarat, luni, pentru News.ro, că protestul de la Alba Iulia este autorizat şi poate să se desfăşoare până la ora 22,00.

Proteste au loc, luni seara, şi la Sebeş, unde în centrul oraşului s-au adunat peste 100 de persoane, dar şi la Cugir şi Blaj unde protestează câteva zeci de oameni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.