Aproape 1.800 de persoane au participat, sâmbătă după-amiază, la un marş şi un miting organizat la Alba Iulia pentru susţinerea familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost luaţi, în urmă cu cinci luni, de Serviciul pentru Protecţia Copilului din Norvegia (Barnevernet).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii s-au adunat, sâmbătă după-amiază, în parcarea din faţa stadionului din municipiul Alba Iulia, de unde au pornit pe jos într-un marş al solidarităţii parcurgând un traseu de câţiva kilometri pe Bulevardul Victoriei, Bulevardul Transilvaniei, Parcul Cetate, Catedrala Romano Catolică şi Piaţa Cetăţii.

În punctual final al manifestării, în Parcul Cetăţii, unii dintre participanţi au susţinut cuvântări prin care şi-au exprimat solidaritatea cu familia Bodnariu dar şi cu familiile Nan şi Rădulescu, aflate într-o situaţie similară.

Unii dintre participanţi şi-au adus chiar şi copiii la miting şi au mărşăluit împreună cu ei, în timp ce alţii au afişat mesaje prin care cereau autorităţilor norvegiene să permită reunirea familiilor.

Acţiunea organizată, sâmbătă, la Alba Iulia, în semn de solidaritate cu familia Bodnariu s-a încheiat în jurul orei 18.00 şi pe parcursul acesteia nu au fost înregistrate incidente.

Manifestări similare de solidaritate şi susţinere a familiei Bodnariu, dar şi a altor familii cărora statul norvegian le-a luat copiii au fost organizate, sâmbătă, în zeci de oraşe din România şi din străinătate.

Potrivit unui apropiat al familiei Bodnariu, Timotei Dinică, manifestările de solidaritate au început în Australia şi Noua Zeelandă şi se vor termina în Hawaii. Ziua de 16 aprile este una de protest global, de solidaritate cu familia Bodnariu, dar şi cu norvegienii cărora până acum le-a fost frică să vorbească, a declarat pentru News.ro Timotei Dinică.

Cazul familiei Bodnariu, căreia autorităţile norvegiene i-au luat copiii, a ajuns şi în atenţia presei internaţionale, iar BBC i-a consacrat un amplu material, în care a prezentat povestea românului, soţiei şi copiilor săi, dar şi opiniile experţilor, care afirmă că statul desparte prea uşor familiile, mai ales în cazul imigranţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.