Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv) al MAI anunţă, marţi, că al şaselea elicopter Black Hawk destinat intervenţiilor în situaţii de urgenţă a ajuns în România. Cea de-a şaptea aeronavă, destinată Poliţiei Române, va ajunge în zilele următoare în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 12 decembrie a.c., la sediul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. a aterizat cel de-al şaselea elicopter Sikorsky S-70M Black Hawk, destinat intervenţiilor în situaţii de urgenţă. Elicopterele sunt noi, dispun de echipamente performante, de ultimă generaţie, fiind destinate managementului situaţiilor de urgenţă, atât pentru operaţiuni maritime, cât şi de uscat, având capabilitatea de intervenţie pentru misiuni de acordare a asistenţei medicale de urgenţă, transfer interclinic spitalicesc a până la 4 pacienţi critici, căutarea, salvarea şi evacuarea persoanelor, inclusiv cu troliu, stingere de incendii, cât şi pentru alte intervenţii de urgenţă sau umanitare, la cele mai înalte standarde”, anunţă, marţi, IGAv, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în zilele următoare urmează să sosească şi cel de-al şaptelea elicopter Black Hawk, achiziţionat prin proiectul european HeliPol, aeronava fiind destinată acordării spijinului aerian pentru întărirea capacităţii Poliţiei Române în ceea ce priveşte monitorizarea şi gestionarea traficului rutier.

IGAv reaminteşte că cele 7 elicoptere au fost achiziţionate prin proiectele europene VIZIUNE 2020 şi HeliPol, finanţarea fiind asigurată din fonduri externe nerambursabile.

Elicopterele au început să sosească în România în luna noiembrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.