Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a constatat, în urma monitorizării de către Departamentul de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale a informaţiilor referitoare la cheltuielile angajate de către formaţiunile politice din subvenţiile de la bugetul de stat, că în anul 2022 au fost efectuate cheltuieli în proporţie de 72% din totalul sumelor încasate, anunţă vineri instituţia. Autoritatea arată că anul trecut au fost vărsate în conturile formaţiunilor politice sume în valoare de 256.640.664,28 lei, reprezentând subvenţii de la bugetul de stat. Din aceşti bani, ponderea cea mai mare au avut-o cheltuielile pentru presă şi propagandă la Partidul Social Democrat - 58,54%, la Partidul Naţional Liberal - 70,72% şi la Partidul Mişcarea Populară - 27,62%. În ceea ce priveşte cheltuielile cu personalul, acestea au reprezentat ponderea cea mai mare din totalul cheltuielilor angajate de Partidul Pro România şi de Uniunea Salvaţi România, mai precis 44,93%, respectiv 29,28%”, arată AEP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că a constatat, în urma monitorizării de către Departamentul de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale a informaţiilor referitoare la cheltuielile angajate de către formaţiunile politice din subvenţiile de la bugetul de stat, că în anul 2022 au fost efectuate cheltuieli în proporţie de 72% din totalul sumelor încasate”, transmite un comunicat oficial al AEP.

Totodată, Autoritatea precizează că în anul 2022 au fost vărsate în conturile formaţiunilor politice sume în valoare de 256.640.664,28 lei, reprezentând subvenţii de la bugetul de stat.

”În structura cheltuielilor efectuate din subvenţia de la bugetul de stat ponderea cea mai mare au avut-o cheltuielile pentru presă şi propagandă la Partidul Social Democrat - 58,54%, la Partidul Naţional Liberal - 70,72% şi la Partidul Mişcarea Populară - 27,62%”, arată AEP.

În ceea ce priveşte cheltuielile cu personalul, acestea au reprezentat ponderea cea mai mare din totalul cheltuielilor angajate de Partidul Pro România şi de Uniunea Salvaţi România, mai precis 44,93%, respectiv 29,28%”, arată AEP.

Analiza grafică şi situaţia detaliată a cheltuielilor efectuate de către formaţiunile politice în anul 2022, exprimată atât în sume fixe cât şi în procente, au fost publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente şi pot fi accesate la adresa web: www.finantarepartide.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.