Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, s-a referit la decesul unei persoane infectate cu tulpina Delta, vaccinată cu ambele doze, afirmând că aceasta avea multiple comorbidităţi şi că sunt persoane care din cauza problemelor de sănătate şi a vârstei nu dezvoltă protecţie suficientă la vaccin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Adriana Pistol a fost întrebată marţi, într-o conferinţă de presă, dacă poate da mai multe detalii despre decesul unui bărbat infectat cu tulpina Delta şi dacă acest caz ar trebui să îngrijoreze populaţia. 
“Vă referiţi la un caz de deces, la o persoană de 72 de ani, care a fost vaccinată cu două doze. Este vorba de o persoană cu multiple comorbidităţi şi aşa ceva în viziunea mea nu 
trebuie să ne îngrijoreze pentru că nimeni nu susţine că astfel de lucruri nu se pot întâmpla, sunt persoane care datorită patologiilor pe care le au sau chiar a vârstei asociat cu patologiile respective, nu dezvoltă protecţie suficientă la vaccin. Important este că alţii 19 nu au decedat deşi aveau şi ei comorbidităţi importante. Recomand să fie văzută întotdeauna cu predilecţie partea plină a paharului, deci totuşi vaccinul poate să salveze oameni chiar dacă se întâmplă şi accidente nefericite”, a transmis Adriana Pistol.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.