La licee au fost repartizaţi 118 elevi cu media 10, cei mai mulţi fiind din Bucureşti şi judeţele Argeş, Constanţa şi Iaşi, iar cei mai puţini din Arad, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Galaţi, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Timiş şi Vrancea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dintre cei 118 elevi cu media 10, 14 sunt din Bucureşti, 10 din judeţul Argeş, câte opt din Constanţa şi Iaşi, şapte din Bacău, câte şase din Bihor şi Olt şi câte cinci din Prahova, Vâlcea şi Vaslui. Medii de 10 mai au  câte patru elevi din Botoşani, Buzău şi Tulcea, câte trei din Dâmboviţa, Dolj, Ialomiţa, Mureş şi Sălaj, câte doi elevi din Braşov, Ilfov, Mehedinţi şi Maramureş, precum şi câte un elev din Arad, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Galaţi, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Timiş şi Vrancea.

În Capitală, din cei 14 elevi cu media 10, nouă au fost repartizaţi la Colegiul Naţional „Sfântul Sava”, trei la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” şi doi la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”.

În judeţul Argeş, patru elevi cu media 10 au fost repartizaţi la Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” din Piteşti, doi la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung, doi la Colegiul Naţional „Zinca Golescu” din Piteşti şi tot doi la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş.

Din cei opt elevi cu media 10 din judeţul Constanţa, şase au fost admişi la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân", iar ceilalţi doi la Liceul Teoretic Traian şi, respective, la Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” din Medgidia.

În judeţul Iaşi, din cei opt elevi care au media 10, patru au fost admişi la Colegiu Naţional „Emil Racoviţă”, trei la Colegiul Naţional Iaşi şi unu la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”.

După repartizarea computerizată în liceu a elevilor, în top 50 specializări cu cele mai mari medii conduce Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti cu media ultimului admis la specializarea matemetică-informatică în limba engleză 9,90. Urmează Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, ultima medie înregistrată aici fiind de 9,89, tot la matematică-informatică în limba engleză şi Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, cu ultima medie 9,85, la aceeaşi specializare. 

Pe locul patru este tot Colegiul Naţional "Sfântul Sava", specializarea ştiinţe ale naturii, cu ultima medie 9,82, urmat de Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, specializarea ştiinţe ale naturii cu 9,79, Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr", matematică-informatică - 9,76, Colegiul Naţional "Sfântul Sava", matematică-informatică  -  9,72, Colegiul Naţional "B.P. Hasdeu" din Buzău, matematică-informatică în limba  engleză cu 9,72, media ultimului admis, Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, matematică -informatică în limba germană - 9,72 şi Liceul teoretic "Ovidius” Constanţa, ştiinţe ale naturii - 9,71. 

Pe ultimul loc în top 50 este Liceul teoretic "Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca, specializarea matematică-informatică, media ultimului admis -  9,46.

Rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2016-2017 au fost afişate pe site-ul admitere.edu.ro. Din 21 până în 29 iulie vor putea fi depuse dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.