Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a anunţat luni, că poate fi reluat pescuitul cu setcile în Delta Dunării după ce nivelul Dunării a crescut peste 50 de centimetri, la Tulcea, iar tendinţa este în creştere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
“În atenţia pescarilor din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) informează că având în vedere datele din Buletinul hidrometeorologic al Judeţului Tulcea transmis de către SGA Tulcea, cotele Dunării la Tulcea au crescut peste nivelul de 50 cm şi tendinţa este în creştere, se reia pescuitul cu setcile pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, complexul Razim-Sinoie şi în celelalte lacuri litorale”, au transmis reprezentanţii ARBDD. 
 
Măsura interzicerii pescuitului la setcă a fost luată în urmă cu trei săptămâni deoarece cotele Dunării la Tulcea au coborât sub 50 de centimetri.
Legislaţia prevede că “se interzice folosirea năvoadelor pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, complexul Razim-Sinoie şi în celelalte lacuri litorale, în perioada 1 aprilie-30 septembrie inclusiv şi când cota Dunării la Tulcea este sub 100 cm şi a setcilor când cota fluviului Dunărea, în dreptul localităţii Tulcea, este sub 50 cm”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.