Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) anunţă primele cazuri de infectare cu coronavirus la deţinuţi, fiind vorba despre patru persoane internate în Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava. Toţi pacienţii internaţi au fost testaţi, rezultatele fiind negative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă informăm că, în urma activităţii de monitorizare medicală şi a colaborării cu Direcţia de Sănătate Publică competentă, la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, patru persoane private de libertate au fost identificate ca fiind pozitive la testele efectuate pentru SARS-CoV-2. Acestea nu prezintă simptomatologie specifică COVID-19”, a transmis, marţi seară, ANP.

Pentru prevenirea oricăror situaţii de risc, administraţia locului de deţinere a întreprins demersuri de testare a tuturor persoanelor private de libertate internate în unitatea penitenciar-spital, rezultatele obţinute fiind negative.

Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava asigură conduita terapeutică în cazurile date, fiind unitatea sistemului penitenciar desemnată să gestioneze tratarea pacienţilor cu forme uşoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

”Subliniem că nicio altă unitate subordonată Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nu mai înregistrează cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate, monitorizarea medicală constantă şi colaborarea cu structurile Ministerului Sănătăţii fiind prevăzute şi aplicate unitar. De asemenea, precizăm că împrejurările contractării virusului de către persoanele private de libertate vor fi stabilite în baza anchetei epidemiologice, proces aflat în curs de derulare”, a mai transmis ANP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.