Administraţia Naţională a Penitenciarelor va colabora cu Serviciul Corecţional din Canada ca urmare a semnării unei Declaraţii comune, în baza căreia vor face schimb de informaţii şi vor discuta instrumente de evaluare a infractorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) şi Direcţia Naţională de Probaţiune (DNP), împreună cu Serviciul Corecţional din Canada (SCC) au semnat o "Declaraţie comună de cooperare" care vizează schimbul de informaţii şi transferul de expertiză şi bune practici în domeniul corecţional”, anunţă ANP.

Cele trei instituţii vor putea dezbate şi dezvolta politici şi programe corecţionale, instrumente de evaluare a infractorilor, guvernanţa corporativă prin cercetarea, evaluarea şi măsurarea performanţelor organizaţionale, formarea şi dezvoltarea resurselor umane, precum şi teme de probaţiune.

Declaraţia a fost semnată pentru o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii ulterioare, prin acordul scris al părţilor.

”Documentul continuă colaborarea tripartită iniţiată încă din anul 2016, când, cu sprijinul Ambasadei Canadei în România, a fost semnată prima declaraţie de acest fel, cu ocazia organizării conferinţei anuale a Asociaţiei Internaţionale a Instituţiilor Corecţionale şi a Penitenciarelor (ICPA) la Bucureşti”, precizează Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.