Autorităţile din judeţul Cluj au instituit, vineri după-amiază, restricţii în localităţile unde rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 depăşeşte 1,5 la o mie de locuitori, pentru următoarele zece zile fiind restricţionată activitatea unor agenţi economici din domeniul HoReCa şi al jocurilor de noroc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform Hotărârii nr. 46 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, în localităţile Cluj-Napoca, Apahida, Căianu, Căşeiu, Câţcău, Cuzdrioara, Feleacu, Floreşti, Mintiu-Gherlii, Mociu, Săcuieu, Sâncraiu, Sic şi Vad se suspendă, pentru următoarele 10 zile, cu posibilitate de prelungire, activitatea cafenelelor şi restaurantelor din interiorul clădirilor, activitatea operatorilor de jocuri de noroc cu excepţia celor care eliberează bilete, activitatea cinematografelor şi a instituţiilor care organizează spectacole.
 
Localurile din interiorul unităţilor de cazare precum hoteluri sau pensiuni îi vor servi doar pe clienţii cazaţi, iar celelalte restaurante vor putea prepara hrană care să nu fie consumată în local. În localităţile menţionate, barurile, cluburile şi discotecile rămân închise. 
 
CJSU Cluj a modificat, de asemenea, scenariile de funcţionare ale unor unităţi de învăţământ din judeţ. Astfel, s-a decis trecerea, începând cu 12 octombrie, la scenariul de funcţionare 2 pentru Liceul Teoretic “Petru Maior” din Gherla şi Şcoala Gimnazială Cuzdrioara, precum şi trecerea la scenariul funcţionare 1, pentru Grădiniţa cu program normal Buneşti Cătun, comuna Mintiu Gherlii, pentru Şcoala Primară Buneşti Sat, comuna Mintiu Gherlii, Şcoala Primară Nima Sat, comuna Mintiu Gherlii,  Şcoala Gimnazială Mintiu Gherlii, comuna Mintiu Gherlii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.