Sindicaliştii de la BNS au organizat, luni, acţiuni de protest în Capitală şi în 29 de judeţe, pichetând sediul Guvernului şi sediile prefecturilor, nemulţumiţi de lipsa de reacţie a Guvernului în ceea ce priveşte solicitarea de renunţare la măsura de transfer a contribuţiilor sociale integral în sarcina salariaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit BNS, au avut loc acţiuni de protest în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Iaşi, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Vaslui, Vrancea şi în Bucureşti.

În toate cele 29 de judeţe acţiunile de protest au avut loc ncepând cu ora 15.00, în faţa prefecturilor, cu excepţia judeţului Argeş, unde acţiunea de pichetare a început la ora 13.00. În Bucureşti, acţiunea de protest are oc în Piaţa Victoriei, începând cu ora 15.00. 

În toate judeţele, inclusiv în cele în care nu a fost timp pentru organizarea acţiunilor de protest, reprezentanţii filialelor judeţene BNS vor transmite prefectului o solicitare de sprijin a demersului BNS pentru revendicările lor, respectiv transferul contribuţiilor sociale integral în sarcina salariatului, de la 1 ianuarie 2018 şi modificarea Legii 62/2011 privind dialogul social.

În Bucureşti, acţiunea de protest se va desfăşura aîn Piaţa Victoriei, începând cu ora 15.00. Reprezentanţii BNS vor înregistra la Registratura Guvernului lista de revendicări.

BNS spune că, în funcţie de reacţia Guvernului, vor continua acţiunile de protest, conform calendarului deja anunţat, respectiv organizarea a cel puţin 10 manifestaţii de stradă la nivel local, în intervalul 30 octombrie - 11 noiembrie  şi a unui miting de amploare în Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.