Academicianul Viorel Barbu a fost ales preşedinte al CNATDCU, iar Marius Andruh (Universitatea din Bucureşti), Mircea Dan Bob (Universitatea "Babeş-Bolyai”) şi Dan Floricău (Universitatea Politehnica din Bucureşti) sunt vicepreşedinţi. Tot prin votul membrilor Consiliului General, Valentina Sandu-Dediu (Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti) a fost desemnată secretar general al CNATDCU.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), numit prin ordinul de ministru, s-a întâlnit, joi, în prima şedinţă de lucru.

Întâlnirea a avut ca obiectiv alegerea conducerii şi discuţii asupra regulamentului de organizare şi funcţionare al CNATDCU, precum şi asupra problemelor curente, a anunţat Ministerul Educaţiei. 

Astfel, a fost ales în funcţia de preşedinte al CNATDCU academicianul Viorel Barbu, în timp ce în funcţia de vicepreşedinte au fost  aleşi Marius Andruh (Universitatea din Bucureşti), Mircea Dan Bob (Universitatea "Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca) şi Dan
Floricău (Universitatea Politehnica din Bucureşti).

Tot prin votul membrilor Consiliului General, Valentina Sandu-Dediu (Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti) a fost desemnată secretar general al CNATDCU.

În urma întâlnirii de joi, noul CNATDCU şi-a preluat atribuţiile şi a agreat modalitatea de lucru în cadrul Consiliului General, urmând ca şi comisiile de specialitate să-şi înceapă activitatea, conform Regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin ordin de ministru.

Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, a aprobat pe 10 iunie, noua componenţă a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare.

Sesizările privind posibile cazurile de plagiat aflate în analiza CNATDCU vor fi preluate de noul Consiliu de la stadiul în care acestea se află pe rolul comisiilor de specialitate, menţinând termenele-limită deja anunţate, potrivit MENCS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.