Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, miercuri, recepţia la terminarea lucrărilor şi pentru braţul nordic, legătura cu Piatra Neamţ, al variantei ocolitoare a municipiului Bacău. Circulaţia a fost deschisă şi pe acest tronson, după ce precedentele sectoare de drum au fost inaugurate în 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Practic, lucrările la varianta ocolitoare s-au încheiat înainte de termenul fixat prin contract, adică ianuarie 2022.

Varianta ocolitoare Bacău are în total 30,8 km, dintre care 16,2 km sunt la profil de autostradă, şi include 7 poduri, 9 pasaje, un nod rutier.

"Este un proiect aşteptat îndelung de băcăuani, iar închiderea lucrărilor înainte de termenul contractual se datorează în primul rând unui constructor serios, iar în al doilea rând faptului că Guvernul a înţeles că acest proiect este unul prioritar şi a făcut plăţile la timp", a declarat prefectul de Bacău, Leonard Bulai.

CNAIR a semnat, în 22 decembrie 2018, contractul pentru proiectarea şi execuţia Centurii Bacău cu constructorul român Dorinel Umbrărescu. Cu o valoare de 668,3 milioane lei fără TVA, contractul cuprindea 6 luni perioadă de proiectare, 30 de luni perioadă de execuţie a lucrărilor şi o perioadă de garanţie de 84 de luni.

Activităţile de construcţie pe şantierul VO Bacău au început în 8 martie 2019, cu aproximativ 3 luni mai devreme decât prevedea contractul semnat cu CNAIR.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.