Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş Ionel Bogdan a distins, sâmbătă, 17 lideri ai structurilor pentru situaţii de urgenţă şi protecţie civilă, în semn de apreciere pentru eforturile şi dedicarea pe care, alături de echipele lor, le depun pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă la nivelul judeţului. Plachetele au fost înmânate cu ocazia ceremonialului care a marcat darea în folosinţă a Centrului de Comandă Integrat pentru Situaţii de Urgenţă – COMAND Maramureş. Printre cei distinşi s-a numărat şi Dr. Raed Arafat, secretar de stat şi Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este unul dintre momentele de care mă bucur în acest mandat pentru că este una dintre cele mai importante investiţii pentru noi, maramureşenii. Am avut de gestionat în ultimii trei ani multiple crize. De la COVID-19, în 2020-2021, până la izbucnirea crizei refugiaţilor din Ucraina în 2022, dar şi alte situaţii pe care, împreună cu prefectul judeţului, cu ISU şi celelalte structuri ale Statului, am încercat să le gestionăm cât mai bine. Am simţit atunci nevoia unui astfel de centru de coordonare integrat care să ne ajute să răspundem cât mai rapid şi mai eficient nevoilor maramureşenilor. Fiecare secundă, fiecare minut, poate să coste vieţi. De aceea cred că nimic din ceea ce investim în salvarea vieţilor omeneşti nu este prea mult!”, a spus Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, conform unui comunicat de presă.

COMAND Maramureş reprezintă o investiţie de 2,8 milioane de euro, cu finanţare prin Programul Transfrontalier Ungaria – Slovacia – România – Ucraina 2020-2024 şi fonduri din bugetul naţional şi local. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Departamentul de Stat al Serviciului de Urgenţă al Ucrainei din Regiunea Transcarpatia.

Investiţia a constat în extinderea clădirii SMURD şi dotarea acesteia cu două funcţiuni: dispecerat integrat pentru situaţii de urgenţă şi spaţii dedicate şedinţelor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Instituţiile care beneficiază direct de acest centru sunt Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Gheorghe Pop de Băseşti”, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Ambulanţa, Poliţia şi Jandarmeria.

Au fost onoraţi cu plachete pentru eforturile depuse în gestionarea situaţiilor de urgenţă la nivelul judeţului Maramureş:

1. Colonel (rtr.) Ardusătan Dumitru, Inspector şef al Inspectoratului de Protecţie Civilă Maramureş 1983 – 2001

2. Colonel (r.) Nour Eugen, Inspector şef al Inspectoratului de Protecţie Civilă Maramureş 2001 – 2004

3.Colonel (rtr.)  Dican Petru, Inspector şef al ISU “Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş 2004 – 2010

4.General de brigadă (rtr.) Pop Ion, Inspector şef al ISU “Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş 2010 – 2013

5.Colonel (r.) Mureşan Ioan, Inspector şef al ISU “Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş 2013 – 2017

6. Colonel (r.) Chichişan Adrian, Inspector şef al ISU “Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş 2017 – 2018

7.Colonel (r.) Baltaru Pavel, Inspector şef al ISU “Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş 2018 – 2020

8. Colonel Piţiş Marian, Inspector şef al ISU “Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş 2021 – prezent

9. Locotenent colonel Bizău Florin, Prim adjunct al Inspectorului Şef al ISU “Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş 2023 – prezent

10.Colonel (rtr.) Bolchiş Liviu, Adjunct al Inspectorului Şef al ISU „Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş 2004 – 2009

11. Colonel Ciornea Florin,  Adjunct al Inspectorului Şef al ISU “Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş 2016 – prezent

12.Locotenent colonel Balaş Sergiu, Şef al Serviciului de Protecţie Civilă Maramureş 2016 – prezent

13.Colonel Scoarţă Claudiu, Şef al Inspecţiei de Prevenire Maramureş 2023 – prezent

14. Dr. Raed Arafat, Secretar de Stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă

15.General Iamandi Dan Paul, Inspector General Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

16.General de brigadă (r.) Bancoş Marin Director Direcţia Judeţeană de Telecomunicaţii Speciale 1999 – 2022

17.General maior inginer Mădălin Mihai Virgil, Adjunct tehnic al Directorului STS

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.