Proximativ 17.000 de angajaţi i Ministerului Afacerilor Interne, cu peste 9.000 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei, pe durata avertizărilor meteo. Ministrul Marcel Vela a cerut ca Poliţia să fie prezentă în trafic, pentru fluidizare, iar acolo unde se impune, segmentele de drum să fie închise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a condus, miercuri seară, o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

”Având în vedere codurile şi avertizările emise de meteorologi, ministrul afacerilor interne a cerut structurilor MAI şi autorităţilor locale din zonele aflate sub avertizare să fie pregătite pentru intervenţie. Astfel, aproximativ 17.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, cu peste 9.000 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei afectate de fenomenele meteorologice severe din zonele pentru care s-a emis avertizare de cod Roşu, Portocaliu sau Galben”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, în urma analizării situaţiei operative, la nivelul MAI s-a dispus realizarea manevrei de forţe şi mijloace către 6 judeţe ( BR, BZ, CT, GL, TL şi VN). Totodată, s-a dispus întrunirea în şedinţe extraordinare a Comitetelor pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul a 29 judeţe şi municipiul Bucureşti şi a fost luată măsura activării grupelor operative pentru toate judeţele aflate sub avertizare cod Portocaliu sau Roşu.

“Poliţia să fie prezentă în trafic, pentru fluidizare. Acolo unde se impune, segmentele de drum să fie închise, dar cu informarea prealabilă a populaţiei. Vă solicit să asiguraţi permanenţa la primării, să identificaţi spaţii de cazare pentru persoanele aflate în dificultate, să monitorizaţi persoanele aflate în stare de risc, mă refer inclusiv la oamenii fără adăpost şi să luaţi măsurile necesare pentru a evita situaţii de pierderi de vieţi omeneşti”, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, în timpul şedinţei CNSSU.

Ministerul Afacerilor Interne va monitoriza situaţia la nivel naţional prin Centrul Naţional de Conducere Integrată, care va fi completat cu grupa operativă de la IGSU şi va colabora cu toate celelalte instituţii reprezentate în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Meteorologii au emis o avertizare meteorologică Cod Roşu, valabilă în intervalul 05.02.2020, ora 18.00 – 06.02.2020, ora 08.00, de viscol puternic şi vizibilitate redusă spre zero.

În zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Braşov şi Buzău vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Fenomene asemănătoare vor afecta judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Tulcea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.