Peste 30.000 de persoane participă, pentru cea de a treisprezecea zi la rând, la proteste antiguvernamentale organizare în mai multe oraşe din ţară. Peste 7.000 de persoane participă la protestul de la Sibiu, oamenii mărşuluind pe străzile oraşului, în timp ce 10.000 mărşăluiesc prin zona centrală a oraşului Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SIBIU: Peste 7.000 de oameni s-au strâns la Sibiu, ei mărşăluind pe străzi

Peste 7.000 de persoane participă la protestul de la Sibiu, oamenii mărşuluind pe străzile oraşului, iar la trecerea coloanei de manifestanţi alţi protestatari li se alătură. Oamenii scandează ”Guvern de hoţi şi mafioţi” şi vor urma un traseu de cinci kilometri prin cartiere.

La ora transmiterii acestei ştiri, oamenii au străbătut deja cam o treime din traseu.

Pe bulevardele pe care urmează să le străbată coloana de manifestanţi sunt zeci de persoane care aşteaptă să se alăture protestului.

Sibienii spun că vor continua să protesteze, astfel încât politicienii să înţeleagă că trebuie să guverneze cinstit.

Unii dintre cei care participă la marş au fost prezenţi şi duminică la prânz la ”protestul prin cultură”, unde peste o sută de persoane au citit în Piaţa Mare din Sibiu.

CLUJ-NAPOCA: Numărul participanţilor la protestul de la Cluj-Napoca a ajuns la 10.000

Numărul participanţilor la protestul de la Cluj-Napoca a ajuns la 10.000 şi continuă să crească în condiţiile în care aceştia mărşăluiesc prin zona centrală a oraşului. La un moment dat, unui protestatar aflat în scaun cu rotile i s-a făcut rău, având nevoie de îngrijiri medicale.

Clujenii au ales să urmeze un traseu de aproximativ şase kilometri, mai lung decât în zilele anterioare.

Oamenii scandează ”Nu cedăm, nu capitulăm”, ”Noi nu suntem o naţie de sclavi” sau ”Nu staţi la căldură şi pe voi vă fură”, iar printre participanţi sunt câţiva tineri care au tobe.

În timpul marşului, pe Calea Dorobanţilor, unui protestatar aflat în scaun cu rotile i s-a făcut rău şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Potrivit medicilor, bărbatul a făcut o criză de epilepsie.

La ora transmiterii acestei ştiri, coloana de manifestanţi se îndreaptă spre centrul oraşului.

TIMIŞOARA: Aproximativ 5.000 de oameni s-au adunat şi la protestul din Piaţa Victoriei

Printre aceştia se află şi reprezentanţi ai Asociaţiei Surzilor din Timişoara, anunţul fiind făcut de organizatori, cei prezenţi în Piaţa Victoriei strigând ”Respect” şi ”Cinste lor”.

De asemenea, organizatorii au anunţat lansarea platformei Timişoara civică, prin care vor fi monitorizate acţiunile liderilor din administraţia locală şi administraţia naţională. Aceştia au mai spus că în fiecare seară vor sta în Piaţa Victoriei şi că îi aşteaptă pe timişoreni, la ora 19.00, în acest loc, măcar pentru o jumătate de oră.

”S-ar putea ca printr-un gest inconştient legea ruşinii să intre în vigoare printr-o decizie a Parlamentului. Nu vom permite ca această lege să intre vreodată în vigoare. Să se audă asta!”, au transmis organizatorii.

Totodată, în Piaţa Victoriei din Timişoara au fost citite şi revendicările din ”Proclamaţia România 2017+”.

Cei mai mulţi dintre protestatari poartă steaguri tricolore, iar unii pancarte cu mesaje împotriva Guvernului. Pancartele folosite la protestele de la Timişoara vor fi prezentate într-o expoziţie la Memorialul Revoluţiei.

IAŞI: Peste 2.000 de oameni protestează în Piaţa Unirii

La Iaşi, numărul manifestanţilor s-a dublat, ajungând la peste 2.000. Ieşenii protestează în continuare în Piaţa Unirii, scandând lozinci împotriva Guvernului

Alte câteva sute de persoane protestează şi în alte oraşe din ţară, între care Galaţi, Craiova şi Alba Iulia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.