Ziua de 1 Decembrie va fi sărbătorită la Braşov fără petreceri câmpeneşti, ci doar cu o paradă militară, cu Hora Unirii în Piaţa Sfatului şi cu recitaluri folclorice, manifestări organizate de Primăria municipiului. Separat, Uniunea Junilor va organiza propriul eveniment, care va cuprinde un serviciu religios, o depunere de coroane şi un spectacol de muzică specifică Ţării Bârsei, precedat de vechea Horă a Junilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestările de Ziua Naţională a României vor începe cu o paradă militară, la care vor participa opt batalioane de soldaţi. Ceremonia începe la ora 10.00 în Piaţa Tricolorului de lângă Primărie cu o slujbă religioasă, urmată apoi de parada militară pe Bulevardul Eroilor.

În timp desfăşurării evenimentelor, circulaţia între Livada Poştei şi Teatrul Sică Alexandrescu va fi oprită.

Sărbătoarea de Ziua Naţională a României continuă cu "Hora Unirii” în Piaţa Sfatului, de la ora 12:00, şi un spectacol folcloric, de la ora 12:30, la Centrul Cultural Reduta. La spectacol vor participa Orchestra Populară Ţara Bârsei, dirijor prof, Petrişor Varga, Ansamblul Folcloric Poeniţa, coregraf prof. Benone Pepine şi Ansamblul Crai Nou al Palatului Copiilor Braşov. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Pe de alt[ parte, Uniunea Junilor Braşovului va organiza, de 1 Decembrie, propriul eveniment. Astfel, ceremonia va începe la ora 12.00, în Piaţa Unirii, din Schei, cu un serviciu religios dedicat memoriei eroilor neamului, oficiat de către un sobor de preoţi de la parohia Bisericii Sfântul Nicolae din Şcheii Braşovului.

Între orele 12.30 - 13.00 urmează depunerea de coroane la Monumentul Eroului Necunoscut din Piaţa Unirii, de către reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai unor instituţii publice, asociaţii şi ONG-uri.

"Momentul este cu atât mai important cu cât în acest an s-au implinit 100 de ani de la Bătălia Braşovului şi de la prima instaurare a administratiei româneşti in Braşov“, spune preşedintele Uniunii, Vasile Bideţ.

Un ansamblu folcloric coordonat de Adrian Văluşescu  va oferi apoi publicului un spectacol de muzică specifică Ţării Bârsei şi Ardealului, programat între orele 13.00 - 15.30. Spectacolul folcloric va fi deschis, în mod tradiţional, prin jucarea vechii Hore a Junilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.