Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează ori care intenţionează să călătorească în Republica Elenă că poliţia locală a emis a avertizare cu privire la existenţa unui risc crescut de producere a unor proteste violente în Atena, în ciuda interzicerii oricărui miting public sau marş de protest în centrul capitalei, pentru zilele de 3 şi 4 februarie 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia a fost luată pe fondul unui anunţ al simpatizanţilor grupării de extremă dreapta „Zorii aurii” privind organizarea unei  manifestaţii în Atena, în data de 3 februarie 2024, începând cu orele 19:00, mai arată comunicatul de presă al MAE

Având în vedere aceste aspecte, precum şi manifestaţiile anunţate de organizaţiile studenţeşti şi de reprezentanţii fermierilor eleni, se configurează o situaţie tensionată, cu posibile riscuri pentru siguranţa publică.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cetăţenii români sunt  sfătuiţi să respecte recomandările autorităţilor locale şi să urmărească informaţiile actualizate privind eventualele restricţii de circulaţie, consultând pagina oficială de Internet a poliţiei rutiere https://www.astynomia.gr/?lang=en.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106714035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088). De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Atena (+306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro (Sfaturi, alerte de călătorie), https://atena.mae.ro, https://salonic.mae.ro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.