Ministerul de Interne din Maroc a anunţat sâmbătă seara că 2.012 persoane au fost ucise şi 2.059 rănite, dintre care 1.404 sunt în stare critică, în urma cutremurului care a lovit, vineri seară târziu, zona Munţilor Atlas, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cutremurul care s-a produs în jurul orei locale 23.00 a avut o magnitudine de moment de 6,8, dar s-a produs la o adâncime de numai 18,5 kilometri, ceea ce a făcut ca efectele sale să fie mai severe şi mai ample.

Supravieţuitorii îşi petrec noaptea în aer liber în Munţii Atlas, după ce seismul a distrus case şi sate întregi, având cel mai ucigător bilanţ din ultimele şase decenii.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
 
Vecinii încă mai căutau supravieţuitori îngropaţi pe versanţi, unde casele din cărămidă de lut, piatră şi lemn brut au fost puse la pământ. Vechiul oraş istoric Marrakech a suferit, de asemenea, pagube importante.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.