JPMorgan Chase a declarat că Insulele Virgine americane i-au oferit lui Jeffrey Epstein facilităţi fiscale de peste 300 de milioane de dolari şi nu au aplicat legeislaţia privind monitorizarea infractorilor sexuali, protejându-l pe defunctul finanţator căzut în dizgraţie, care a oferit bani şi cadouri unor oficiali de top, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o declaraţie depusă în justiţie, cea mai mare bancă din SUA a descris, de asemenea, modul în care Epstein ar fi plătit entităţilor de aplicare a legii, cum ar fi Departamentul de Poliţie din Insulele Virgine.

Noua declaraţie face parte din efortul JPMorgan de a arăta că Insulele Virgine americane, inclusiv fosta primă doamnă Cecile de Jongh, ”au facilitat în mod activ” abuzul sexual al lui Epstein asupra femeilor tinere şi adolescentelor.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

JPMorgan se apără în instanţa federală din Manhattan împotriva procesului din teritoriu intentat în decembrie pentru relaţia sa cu Epstein, care a fost client al băncii din 1998 până în 2013.

Insulele Virgine americane, unde Epstein deţinea două insule învecinate, au acuzat JPMorgan că a facilitat faptele lui Epstein prin furnizarea de servicii bancare şi permiţându-i să plătească victimele.

”JPMorgan Chase este singura parte în acest proces care a avut cunoştinţe în timp real despre operaţiunea de trafic de persoane a lui Jeffrey Epstein. Dovezile dezvăluite până acum sugerează că banca a ales să acorde prioritate profiturilor faţă de protejarea victimelor”, a declarat Venetia Velazquez, purtătoare de cuvânt a procurorului general al Insulelor Virgine ale SUA, într-un comunicat.”.

Poliţia din Insulele Virgine americane ”nu a primit niciodată o singură plângere” cu privire la traficul sexual al lui Epstein şi ar fi investigat plângerile, a declarat o persoană familiară cu practicile de aplicare a legii din teritoriu.

Persoana nu avea autoritatea de a discuta public despre aceste practici. Nici departamentul de poliţie, nici de Jongh nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

JPMorgan a fost de acord săptămâna trecută să plătească 290 de milioane de dolari pentru a soluţiona un proces din partea a zeci de acuzatori ai lui Epstein, fiind în aşteptarea aprobării acestuia de către instanţă.

Epstein s-a sinucis la vârsta de 66 de ani într-o celulă de închisoare din Manhattan, în august 2019, în timp ce aştepta un proces pentru trafic sexual.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.