Nvidia s-a alăturat marţi unui club de elită de companii americane cu o valoare de piaţă de 1.000 de miliarde de dolari, investitorii fiind atraşi de acţiunile producătorului de cipuri care a devenit rapid unul dintre cei mai mari câştigători ai boom-ului inteligenţei artificiale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valoarea acţiunilor Nvidia s-a triplat în mai puţin de opt luni, reflectând creşterea interesului pentru inteligenţa artificială ca urmare a progreselor rapide ale inteligenţei artificiale generative, care se poate implica în conversaţii asemănătoare oamenilor şi poate crea orice, de la glume la poezie.

Acţiunile Nvidia au crescut cu aproximativ 240% din octombrie, depăşind cu mult orice alt membru al indicelui S&P 500.

Creşterea  cotaţiei acţiunilor i-a propulsat evaluarea în faţa altor companii de tehnologie, dar unii analişti spun că boom-ul AI înseamnă că acţiunile ar trebui să mai crescă.

Acţiunile Nividia au crescut cu 5,7% marţi. D

oar alte patru companii din SUA au în prezent o evaluare de peste 1.000 de miliarde de dolari, Apple, Alphabet, Microsoft şi Amazon.com

”Considerăm Nvidia ca fiind cea mai importantă companie de pe planetă, într-o eră care se schimbă rapid către una care va fi caracterizată de capabilităţi mai mari de inteligenţă artificială”, a declarat Angelo Zino, analist la CFRA Research.

Cea mai recentă creştere continuă avansul de săptămâna trecută, care a fost declanşat de o prognoză refreritoare la venituri care a depăşit estimarea medie de pe Wall Street cu peste 50%, pe care unii analişti au numit-o ”incalculabilă” şi ”cosmologică”.

Cel mai mare preţ ţintă evaluează compania la aproximativ 1.600 miliarde de dolari, la egalitate cu Alphabet, compania mamă a Google.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.