Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat vineri că liderii coaliţiei au decis să continue dialogul cu sindicatele din învăţământ, precizând, după ce a enumerat problemele existente şi realizările Cabinetului, că a convenit cu partenerii de coaliţie ca pînă la soluţionarea problemelor să nu îşi depună mandatul şi să îşi asume în continuare responsabilitatea de premier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI UPDATE - Ciucă: Am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învăţământ / Am convenit ca până la soluţionarea problemelor să nu îmi depun mandatul şi să îmi asum în continuare responsabilitatea de premier
CITEȘTE ȘI Ciolacu: După ce rezolvăm greva profesorilor, vom găsi, tot împreună, calendarul cel mai bun pentru a se face rotaţia
CITEȘTE ȘI Kelemen Hunor: În această perioadă am avut multe incendii - cu o mână am stins incendiile, cu mâna cealaltă am construit, fiindcă acesta este rostul guvernării / Am încredere în forţele noastre şi am încredere în oameni

UPDATE - ”Am avut multe incendii – cu o mână am stins incendiile, cu alta am construit”, a declarat preşedintele UDMR Kelemen Hunor.

UPDATE - ”Decizia luată de noi trei este o decizie corectă pe care ne-o asumăm împreună. Împreună o să continuăm”, a subliniat liderul PSD Marcel Ciolacu.

UPDATE - ”Am convenit ca până la soluţionarea acestor probleme să nu îmi depun mandatul şi să îmi asum în ontinuare responsabilitatea funcţiei de premier”, a anunţat Nicolae Ciucă.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Guvernul a anunţat declaraţii de presă ale prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciuca, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi vicepremierului Kelemen Hunor.

Declaraţiile sunt făcute în contextul în care vineri este aăteptat un anunţ al premierului Ciucă referitor la depunerea mandatului, pentru realizarea rotaţiei la guvernare, conform Protocolului PSD-PNL, dar şi în contextul crizei provocate de greva cadrelor didactice, de a cărei soluţionare este condiţionată schimbarea la conducerea Executivului, după cum a afirmat preşedintele Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi la Sibiu, că procedurile pentru rotativa guvernamentală ar trebui să înceapă în cursul zilei de vineri, dar doar dacă se încheie greva din Educaţie. ”Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri”, a adăugat şeful statului.

Guvernul a propus joi seară sindicaliştilor din educaţie. mărirea veniturilor personalului nedidactic în medie cu 9%, precum şi acordarea a două prime de câte 500 de lei, în lunile iunie şi octombrie, măsura vizând 55.000 de angajaţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. El a adăugat că pentru personalul didactic şi didactic auxiliar sunt prevăzute prime de 1.000 de lei în luna iunie, respectiv 1.500 de lei în luna octombrie. Cărbunaru a prezentat noi drepturi pe care Legile Educaţiei, care vor intra în vigoare de la 1 septembrie, le vor aduce pentru angajaţii din învăţământul preuniversitar şi universitar.

"Aş spune că e o ofertă complet neinspirată! (...) Ceea ce a oferit Guvernul în această seară este acelaşi lucru cu ce s-a întâmplat aseară. Nu se mai numesc vouchere, ci primă. Suma este aceeaşi. Este departe de ceea ce noi am cerut astăzi", a fost reacţia liderului sindical Simion Hăncescu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.