„Tiger Stripes”, filmul de debut al regizoarei malaeziene Amanda Nell Eu, a câştigat Marele Premiu la Săptămâna Criticii de la Cannes, secţiune paralelă festivalului, dedicată primului sau celui de-al doilea film. Premiul a fost acordat de un juriu prezidat de Audrey Diwan, regizoarea premiată la Veneţia pentru „L'Événement”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiul Juriului French Touch a fost acordat filmului „It’s Raining in the House” al regizoarei belgiane Paloma Sermon-Daï, un film despre adolescenţă, în timp ce premiul Revelation al Fundaţiei Louis Roederer a fost înmânat lui Jovan Ginic, actorul din „Lost Country” a lui Vladimir Perisic. Premiul SACD a revenit filmului „The Rapture” de Iris Kaltenbäck, scrie Variety.

„Tiger Stripes” spune povestea lui Zaffan, o fetiţă de 12 ani care descoperă un secret terifiant despre corpul ei. Ostracizată de comunitatea ei, Zaffan ripostează, învăţând că, pentru a fi liberă, trebuie să-şi accepte trupul de care se temea. 

Filmul îi are în distribuţie pe Zafreen Zairizal, Deena Ezral şi Piqa. A fost produs de Foo Fei Ling, Patrick Mao Huang, Fran Borgia, Juliette Lepoutre, Pierre Menahem, Jonas Weydemann, Ellen Havenith şi Yulia Evina Bhara.

„It’s Raining in the House” cu acţiunea plasată în Belgia, îi urmăreşte pe Purdey, în vârstă de 17 ani, şi pe fratele ei mai mic Makenzy, în timp ce experimentează prima dragoste şi se descurcă singuri.

Jovan Ginic îl joacă pe Ştefan de 15 ani în „Lost Country”, care are loc în Serbia în 1996, în timpul demonstraţiilor studenţeşti împotriva regimului Milosevic. Povestea îl urmăreşte pe Stefan care trebuie să se confrunte cu mama sa, purtătorul de cuvânt şi complicele guvernului corupt împotriva căruia se ridică prietenii săi.

Prix Decouverte Leitz Cine pentru scurtmetraj a fost atribuit filmului „Boléro” de Nans Laborde-Jourdàa. 

Această a 62-a ediţie a Semaine de la Critique s-a încheiat cu „La fille de son père”, continuarea filmului „Perdrix” de Erwan le Duc.

Pe lângă Diwan, juriul i-a inclus şi pe directorul de imagine portughez Rui Poças („Tabu”, „Zama”); actorul, coregraful şi dansatorul german Franz Rogowski („A Hidden Life”); jurnalistul indian, curatorul şi consilier de programare la Berlinale Meenakshi Shedde; şi directorul de programare Sundance Kim Yutani.

„Aftersun”, de Charlotte Wells, a câştigat anul trecut premiul principal al secţiunii şi o nominalizare la Oscar pentru Paul Mezcal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.