Trei persoane au fost ucise - doi ofiţeri de poliţie împuşcaţi şi o femeie înjunghiată - într-un atac care a avut loc joi într-o zonă rurală din centrul Japoniei, o ţară unde astfel de incidente sunt totuşi rare, relatează Reuters şi CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a primit un apel joi după-amiază care anunţa că "un bărbat a înjunghiat o femeie", a declarat pentru CNN un oficial al poliţiei din Nakano. Femeia a fost transportată la spital, unde ulterior a fost declarată moartă.

Când agenţii au ajuns la faţa locului, bărbatul a tras cu ceva asemănător cu o puşcă de vânătoare, înainte de a fugi de la faţa locului şi de a se baricada într-o clădire.

Televiziunea publică NHK a relatat ulterior că doi agenţi de poliţie au murit din cauza rănilor suferite, iar o altă persoană este rănită.

NHK a relatat că suspectul purta o ţinută de camuflaj, avea ochelari de soare şi mască.

Autorităţile locale din Nakano au îndemnat cetăţenii să rămână în casă, într-o declaraţie postată joi pe reţelele sociale.

Crimele care implică arme de foc sunt extrem de rare în Japonia, unde deţinerea de arme este strict reglementată. Ţara are una dintre cele mai scăzute rate de infracţiuni comise cu arme de foc din lume, datorită legilor extrem de stricte.

În 2018, Japonia, o ţară cu 125 de milioane de locuitori, a raportat doar nouă decese cauzate de arme de foc - comparativ cu 39.740 în acel an în Statele Unite, potrivit datelor compilate de Şcoala de Sănătate Publică de la Universitatea din Sydney.

Cu toate acestea, Japonia a fost zguduită anul trecut de un incident armat care a reverberat în întreaga lume. Shinzo Abe, cel mai longeviv prim-ministru al ţării, a fost împuşcat mortal în timpul unui miting de campanie în Nara, în iulie. Uciderea sa a provocat unde de şoc în Japonia şi în comunitatea internaţională şi a stârnit, de asemenea, întrebări cu privire la măsurile de securitate, în ciuda faptului că Japonia este un loc sigur. A intra în posesia unei arme de foc în Japonia este extrem de dificil, iar suspectul în cazul împuşcării lui Abe a folosit o armă artizanală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.