Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Parlamentului, într-o scrisoare, să aprobe participarea Armatei României la Operaţia Interflex a Marii Britanii cu până la 30 de militari, instructori şi personal de stat major. Fondurile necesare pregătirii şi executării acestei misiuni se vor asigura din bugetul MApN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele arată că evoluţiile recente ale războiului de agresiune din Ucraina au evidenţiat necesitatea creşterii ritmului instruirii militarilor ucraineni şi a diversificării tipurilor de instruire furnizate.

”Astfel, pe fondul solicitărilor Ucrainei de asistenţăp pentru refacerea capabilităţilor sale militare, în pregătirea etapelor următoare ale conflictului, MareA Britanie a reluat activităţile de sprijinire a Ucrainei, sub denumirea Operaţia Interflex. Noua operaţie de desfăşoară pe teritoriul Marii Britanii, cu sprijinul contingentelor partenerilor internaţionali. În prezent, la operaţie participă instructori din 12 state aliate partenere”, se afirmă în document.

Potrivit şefului statului, ”participarea Armatei României la Operaţia Interflex va contribui la menţinerea profilulu9i operaţional al acesteia şi va aduce vizibilitate internaţională sporită ţării noatre, alături de beneficii importante, cuantificabile politic şi politico- militar, în dezvoltarea parteneriatului cu Marea Britanie”.

”La propunerea prim-ministrului Românieri, după consultarea CSAT, solicit Parlamentului să aprobe participarea Armatei României la Operaţia Interflex a Marii Britanii cu până la 30 de militari, instructori nşi personal de stat major. Fondurile necesare pregătirii şi executării acestei misiuni se vor asigura din bugetul MApN”, mai arată preşedintele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.