Rusia intenţionează să îşi revizuiască forţele de apărare aeriană, ca să ţină cont de noua experienţă dobândită în războiul din Ucraina, şi îşi va consolida totodată apărarea aeriană, pentru a contracara aderarea Finlandei la NATO, a declarat un comandant al forţelor aerospaţiale ruse, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un interviu publicat luni în ziarul Ministerului rus al Apărării, Krasnaia Zvezda (Steaua Roşie), general-locotenentul Andrei Demin, adjunctul comandantului-şef al forţelor aerospaţiale, a declarat că forţele ruse de apărare aeriană s-au confruntat cu o serie de provocări în faţa atacurilor ucrainene.

Potrivit acestuia, Rusia a adăugat peste 50 de staţii radar mobile şi avioane de avertizare timpurie şi control A-50 care patrulează 24 de ore pe zi, în timp ce instalaţiile de rachete şi sistemele antiaeriene din regiunile de lângă Ucraina au fost consolidate.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În regiunile ucrainene aflate sub control rusesc, au fost înfiinţate unităţi de apărare aeriană pentru a apăra instalaţiile-cheie, a mai declarat Demin.

De asemenea, Rusia a accelerat producţia sistemului antidronă RLK-MC.

Reformele "sunt fără îndoială planificate şi vor fi puse în aplicare", a declarat Demin. "Scopul schimbărilor viitoare este dezvoltarea forţelor armate, care vizează îmbunătăţirea sistemului de apărare aeriană al Federaţiei Ruse", a precizat generalul.

El a declarat că Rusia îşi va consolida, de asemenea, apărarea aeriană şi ca urmare a faptului că Finlanda, care împarte o graniţă de 1.300 km cu Rusia, a aderat la NATO.

"În aceste condiţii, forţele de apărare aeriană lucrează la aspecte ce ţin de protejarea frontierei de stat din nord-vestul ţării, în conformitate cu nivelul crescut al ameninţărilor", a declarat Demin.

De când Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie anul trecut, în ceea ce numeşte "o operaţiune militară specială", luptele au degenerat într-un război de artilerie crâncen, cu utilizarea pe scară largă a dronelor şi rachetelor, ceea ce pune la grea încercare apărarea aeriană atât a Rusiei, cât şi a Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.