Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, afirmă că una dintre cele mai importante componente ale procesului de modernizare a instituţiei o reprezintă asistenţa acordată contribuabililor. ”Creşterea conformării voluntare la plată şi la declarare este mult mai importantă decât să alergăm în permanenţă după unul care încalcă legea. Trebuie să conştientizăm că este corect, este legal şi este moral ca impozitele şi taxele să fie declarate şi achitate corect”, consideră el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Lucian Heiuş a afirmat, miercuri, că procesul de modernizare a instituţiei pe care o conduce are mai multe componente, printre acestea numărându-se digitalizarea şi informatizarea, precum şi pregătirea şi perfecţionarea angajaţilor.
 
”O componentă a procesului de modernizare al ANAF-ului este asistenţa pe care o acordăm contribuabililor, şi aici o bună parte din resursa noastră şi financiară, şi umană, este direcţionată în acest scop, pentru că eu cred că creşterea conformării voluntare la plată şi la declarare este mult mai importantă decât să alergăm în permanenţă după unul care încalcă legea. Trebuie să conştientizăm că este corect, este legal şi este moral ca impozitele şi taxele să fie declarate şi achitate corect. Şi nu putem face acest lucru decât dacă venim în întâmpinarea contribuabililor, dacă contribuabilii văd în noi un partener şi o instituţie care nu vine doar la sfârşitul lunii să spună: «ai plătit sau nu ai plătit», ci care îi asigură şi îi învaţă ce trebuie să facă; cel care apelează la noi să găsească nişte profesionişti care să explice cum să iasă dintr-o anumită situaţie care poate că contabilul lui nu o poate interpreta”, a declarat Lucian Heiuş, într-o conferinţă de presă la Piteşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.