Foarte multă lume este gata să lupte pentru drepturile şi bunăstarea animalelor, dar cu toate acestea, din nefericire, se constată că foarte multe animale de companie sunt abandonate pe stradă sau ajung în adăposturile publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest lucru este valabil mai ales în perioada premergătoare verii, când mulţi proprietari decid să scape de animalele de companie în loc să găsească o soluţie pentru a le păstra. Dacă iubeşti animalele şi nu suporţi să le vezi suferind, ai posibilitatea de a lua atitudine. Dar, mai important, te poţi implica în salvarea animalelor, mai ales cumpărând unele produse lucrate manual de pe https://rolda.ro/magazin/. În acest fel, se vor genera venituri pentru animalele din adăposturi. Dacă nu ştii de unde să începi, iată câteva lucruri pe care le poţi face pentru a ajuta animalele.

Devino voluntar. Primul lucru pe care îl poţi face pentru a-ţi arăta sprijinul este să fii voluntar la un adăpost sau la o asociaţie. Chiar dacă a oferi puţin din timpul tău poate părea un gest simplu, acesta ajută de fapt multe animale aflate în nevoie. Devenind voluntar, animalele din adăpost se vor obişnui cu prezenţa ta şi vor şti ca se pot baza pe tine, acelaşi lucru este valabil şi pentru angajaţii adăpostului şi ceilalţi voluntari.

Fă donaţii pentru asociaţiile sau adăposturile care ajută animalele. Spre deosebire de alte domenii, asociaţiile care se dedică cauzei animalelor au adesea un buget foarte mic. Prin urmare, în general, acestea nu dispun de mijloacele necesare pentru a prelua animalele abandonate şi pentru a lansa campanii de educare a comunităţii. De aceea, a face o donaţie, oricât de mică ar fi, este de mare ajutor pentru asociaţii.

Este important de ştiut că bunăstarea animalelor este principala lor prioritate. Efectuarea unei donaţii le va ajuta să se concentreze asupra acestui obiectiv şi să răspundă diferitelor nevoi ale animalelor abandonate. Acestea pot include hrană, medicamente, îngrijire etc. Alternativ, se pot face donaţii online, prin SMS şi chiar prin debite directe lunare, trimestriale sau anuale către asociaţia în cauză.

De asemenea, o altă modalitate de a-i ajuta pe prietenii noştri cu patru lăbuţe este prin cumpărarea de produse lucrate manual de persoane talentate, care pot deveni cele mai frumoase cadouri personalizate pentru iubitorii de animale.

Vorbeşte persoanelor din jur sau împărtăşeşte-le modalităţile prin care aceştia pot ajuta animalele

Cel mai bun mod de a sensibiliza mai multe persoane cu privire la cauza animalelor este să vorbeşti despre aceasta în cercul tău de prieteni, să semnezi/distribui petiţii sau să faci schimb de informaţii despre o anumită cauză pe această temă. Informându-te despre situaţia animalelor, poţi să le cunoşti mai bine şi să le protejezi mai bine. În plus, va ajuta să sensibilizezi mai multe persoane cu privire la realitatea lucrurilor. Trebuie, de asemenea, să le spui şi despre magazinele cu produse lucrate manual care generează venituri pentru adăposturi. Există deci o mulţime de feluri în care se pot ajuta animalele, iar tu şi cei din jur vă puteţi bucura de cele mai frumoase lucruri realizate cu talent şi cu pasiune. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.