Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a afirmat, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Dezvoltării Economice şi Tehnologiei din Polonia, Waldemar Buda, că România şi Polonia reprezintă factori importanţi în securitatea regională din Flancul Estic al NATO. ”Îmi exprim angajamentul pentru extinderea cooperării economice şi din domeniul industriei de apărare”, a arătat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În marja şedinţei comune de Guvern România-Polonia, la Ministerul Economiei a fost organizată masa sectorială Economie, la care au participat delegaţia Ministerului Dezvoltării Economice şi Tehnologiei din Polonia, condusă de ministrul Waldemar Buda, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului şi ai Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior, arată reprezentanţii Ministerului Economiei, într-un comunicat de presă.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a avut o întrevedere cu ministrul Dezvoltării Economice şi Tehnologiei din Polonia, Waldemar Buda, cei doi oficiali subliniind importanţa asigurării stabilităţii economice din Flancul Estic al NATO pentru securitatea regională, în contextul efectelor multidimensionale ale războiului din Ucraina.

”România şi Polonia reprezintă factori importanţi în securitatea regională din Flancul Estic al NATO şi în acest sens salut dinamizarea relaţiei bilaterale şi îmi exprim angajamentul pentru extinderea cooperării economice şi din domeniul industriei de apărare. Unul dintre obiectivele ambiţioase din programul Ministerului Economiei pentru 2023 vizează modernizarea şi restructurarea industriei de apărare. Trebuie să fim pregătiţi pentru reconstrucţia Ucrainei şi în acest sens vreau să dezvoltăm în România industria grea cu sprijinul companiilor care pot transforma rafinăriile în producţie chimică”, a afirmat ministrul Florin Spătaru.

Totodată, ambele părţi au apreciat calitatea relaţiilor bilaterale româno-polone la nivelul UE, NATO şi în acest context, a fost accentuată importanţa promovării investiţiilor reciproce şi a schimburilor bilaterale în contextul provocărilor cauzate de războiul Rusiei în Ucraina.

”Este vital să asigurăm o strânsă colaborare între România şi Polonia în vederea menţinerii unei politici şi a unui cadru de reglementare orientate spre viitor, pentru a accelera transformarea sectoarelor industriale pentru alinierea la obiectivul de emisii zero. Tranziţia de la un model economic liniar la unul circular este un proces complex, pe care Ministerul Economiei îl sprijină prin programe dedicate. În acest sens, am inclus politicile verzi în toate programele derulate de Ministerul Economiei. Pentru România, producerea de baterii este un obiectiv către tranziţia la o energie curată, acest domeniu va impulsiona cercetarea şi inovarea la nivelul industriei româneşti şi va stimula crearea de locuri de muncă şi creştere economică”, a declarat Florin Spătaru.

Prezenţa în România a ministrului Dezvoltării Economice şi Tehnologiei din Polonia, Waldemar Buda, are loc în contextul participării sale la reuniunea comună de guvern (G2G) între România şi Polonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.