Edilul Sectorului 3 Robert Negoiţă l-a sfătuit sâmbătă pe primarul Capitalei Nicuşor Dan să conteste în instanţă dispoziţia de retrocedare a suprafeţei de 12 hectare din Parcul IOR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sper ca domnul Nicuşor Dan, primarul general, să fie sensibilizat de această acţiune şi să pornească proces pentru recuperarea parcului, pentru că este singurul care poate face acest lucru. Instanţa a dat o rezoluţie, a dat o decizie prin care Primăria Sector 3 nu poate fi parte în acest proces. Noi, Primăria Sector 3, nu am fost niciodată nici proprietari, nici administratori ai acestei bucăţi de parc”, a precizat Robert Negoiţă, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că terenul ar trebui recuperat prin instanţă şi nu prin expropriere şi a salutat protestul „Nu cedăm parcul IOR” de sâmbătă la care au partcipat câteva sute de persoane.

„Nu am cum să nu regret şi faptul că unii încearcă să deturneze această iniţiativă şi acest demers în folos propriu. Mă refer la faptul că dânşii nu-şi doresc ca noi să ne recuperăm prin proces această parte şi să se facă dreptate. Dânşii îşi doresc să fie plătiţi, să ia bani publici pentru a fi despăgubiţi. Nu cred că este un demers corect ca nişte inşi, nişte indivizi care au pus mâna pe acest teren într-un mod fraudulos, într-un mod ilegal. Este o hotărâre de instanţă care spune treaba asta- e adevărat, pe fond, care n-a rămas definitivă, pentru că a fost contestată de Primăria Generală că a fost retrocedat ilegal şi o desfiinţează definitiv. Îmi pare rău că acea hotărâre n-a rămas definitivă, pentru că astăzi aici ar fi fost parc, pădure şi un spaţiu prietenos şi confortabil şi necesar pentru cetăţenii din tot Bucureştiul”, a completat Negoiţă.

De asemenea, viceprimarul Sectorului 3 Lucian Judele a adresat o scrisoare deschisă partidelor politice din Bucureşti „pentru salvarea Parcului IOR”.

„USR propune: Verificarea legalităţii retrocedării de către o echipă de specialişti – demers demarat deja de Primarul General Nicuşor Dan în acord cu USR. Recuperarea, prin anularea retrocedării sau prin orice pârghie legală, a întregului parc. Aceasta este poziţia noastră asumată. Cetăţenii din întreg Bucureştiul s-au adunat astăzi în număr foarte mare, exprimând în acest mod dorinţa fermă ca parcul IOR să fie salvat în totalitate. Este clar că nimeni nu îşi doreşte ca, pe acest teren, să avem un nou complex imobiliar sau un parc de distracţii”, arată Lucian Judele, în postarea de pe pagina sa de Facebook.

„Mă adresez celorlalte partide din Bucureşti: PSD Bucuresti, PSD Sector 3, PNL Bucuresti, PNL Sector 3, Partidul Mişcarea Populară Bucureşti, Partidul Miscarea Populara Sector 3, ce intenţii aveţi?”, a mai spus viceprimarul Sectorului 3, pe reţeaua de socializare.

Nicuşor Dan a anunţat, miercuri, că a solicitat o verificare privind legalitatea retrocedării unui teren din Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) către o firmă de avocatură. Edilul estimează că în maximum şase săptămâni va exista o analiză finală, iar dacă analiza va releva că decizia retrocedării a fost corectă, atunci PMB va face demersurile necesare pentru a expropria acest teren.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.