Campioana la baschet masculin U Banca Transilvania Cluj a anunţat că va deschide o anchetă disciplinară privind comportamentul agresiv al jucătorului său, Karel Guzman, în meciul pierdut cu CSM Oradea, sâmbătă seară, în deplasare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CSM Oradea s-a impus în meciul din etapa a XXIII-a a Ligii Naţionale, faza Top 10, cu 82-74 (50-43), însă sfertul doi a fost marcat de un incident pornit de la şicane repetate între jucătorii Markovic, de la gazde, şi Guzman, de la U BT Cluj, care a şi fost descalificat din joc.

În minutul 13, cei doi s-au ”intersectat” în drumul spre băncile tehnice la time-out. Markovic l-a îmbrâncit ”discret” pe Guzman, care a căzut, iar cubanezul a reacţionat violent. A fost ţinut de jucătorii adverşi ca să nu ajungă la Markovic, iar apoi cu mare greutate a fost izolat de echipa sa şi firma de securitate din sală. Arbitrii au revăzut toate fazele, meciul fiind întrerupt circa 15 minute, după care au decis eliminarea din joc a lui Guzman, care a părăsit terenul sub escorta coechipierului Stipanovic, indisponibil pentru acest meci.

În urma acestei situaţii, U BT Cluj a anunţat deschiderea unei anchete disciplinare interne.

”Din cunoştinţele noastre, jucătorul Karel Guzman nu are nici un fel de antecedente de violenţă, iar în cadrul echipei noastre a exprimat întotdeauna o atitudine responsabilă şi bazată pe respect. Clubul U-Banca Transilvania îşi afirmă pe această cale poziţia clară de condamnare ferma a oricăror acţiuni de violenţă în sport şi vă susţine întotdeauna spiritul de competitivitate bazat pe fair-play. În cadrul clubului va fi deschisă o anchetă diciplinară ca urmare a acestui incident”, a precizat U BT Cluj.

În urma înfrângerii de la Oradea, echipa CSM este liderul Ligii Naţionale, cu 25 puncte, urmată de U BT Cluj, cu 24.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.