Reprezentanţii PNL Diaspora critică ”afirmaţiile cel puţin bizare, lipsite de orice fundament logic”, ale ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, la adresa lui Rareş Bogdan, liderul PNL Diaspora, pe care îl prezintă drept ”unul dintre cei mai vehemenţi susţinători ai democraţiei şi statului de drept” şi ”un apărător fără odihnă al luptătorilor anticomunişti”. ”Considerăm că atacul ministrului Afacerilor Externe este o profundă jignire atât la adresa demnitarului, cât şi la nivelul întregului Partid Naţional Liberal, şi în mod special la adresa filialei PNL Diaspora. Cerem conducerii partidului să convoace cât mai curând Biroul Politic Naţional, pentru a analiza situaţia creată şi pentru a cere explicaţii domnului Bogdan Aurescu”, arată sursa citată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”PNL Diaspora condamnă cu fermitate afirmaţiile cel puţin bizare, lipsite de orice fundament logic, pe care ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, le-a făcut raportat la recentele poziţii publice ale europarlamentarului Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL şi preşedinte al PNL Diaspora. Rareş Bogdan este cunoscut în spaţiul public ca fiind unul dintre cei mai vehemenţi susţinători ai democraţiei şi statului de drept şi a militat atât ca jurnalist, cât şi ca om politic, împotriva orientărilor comunistoide, de inspiraţie estică. Totodată, a fost şi este un apărător fără odihnă a luptătorilor anticomunişti şi a celor care nu şi-au vândut conştiinţele Armatei Roşii”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni seară, de PNL Diaspora.
 
Reprezentanţii PNL Diaspora susţin că Aurescu îl atacă ”în mod iraţional” pe Rareş Bogdan.
 
”Noi, membrii PNL Diaspora, ne declarăm consternaţi de faptul că un ministru în funcţie, ce se bucură de susţinerea Partidului Naţional Liberal, îl atacă în mod iraţional pe unul dintre liderii partidului, prin asocierea acestuia cu un instrument de propagandă rusă. Din acest motiv, considerăm că atacul ministrului Afacerilor Externe este o profundă jignire atât la adresa demnitarului, cât şi la nivelul întregului Partid Naţional Liberal, şi în mod special la adresa filialei PNL Diaspora. Cerem conducerii partidului să convoace cât mai curând Biroul Politic Naţional, pentru a analiza situaţia creată şi pentru a cere explicaţii domnului Bogdan Aurescu, care ocupă o poziţie de ministru asumată de PNL”, adaugă sursa citată.
 
În comunicat sunt incluse ”trei precizări, spre ştiinţa domnului Bogdan Aurescu”: 
”1 - Luni dimineaţă, la vămile Nădlac 1 şi 2 şi Borş 1 şi Borş 2 erau cozi de 5, 6 kilometri, iar vara trecută, recordul ruşinii a ajuns la 25 de kilometri. Şi asta deoarece România nu se află cu drepturi depline în Spaţiul Schengen.
2 - În timpul pandemiei, dar şi după încheierea acesteia, am trimis sute de sesizări din partea cetăţenilor din diaspora pe adresa MAE, în care am reclamat proastele servicii consulare. Iar sesizările curg în continuare. Schimbarea şi eliberarea unui paşaport nou în UK poate dura până la 5/6 luni. Consulatele  de la Frankfurt, Birmingham, Glasgow, Nantes sunt întârziate cu anii, deşi înfiinţarea lor este aprobată prin Hotărâri de Guvern. Diaspora este umilită, batjocorită în continuare de MAE. Să amintim şi de cazul şefei ICR Londra?
3 - Partidul Naţional Liberal este cel mai mare partid de centru-dreapta, cel mai pro-european şi pro-occidental din România, membru al Partidului Popular European, cea mai mare familie de partide politice la nivel european. Considerăm că cei 182.000 de membri ai PNL merită mai mult respect din partea domnului Bogdan Aurescu!”.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.