Administraţia Naţională Apele Române anunţă, marţi, că riscul de inundaţii pe Râul Bega s-a diminuat, dar sunt în continuare în vigoare atenţionări hidrologice care vizează judeţul Timiş. De asemenea, continuă intervenţiile pentru stabilizarea situaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Datorită intervenţiilor din timpul zilei de ieri şi de azi-noapte ale echipelor noastre (formate din 35 de angajaţi) care au acţionat alături de cele ale ISU, riscul de inundaţii pe Râul Bega s-a diminuat. În acest moment, debitele sunt în scădere, fiind depăşite cotele de inundaţie la staţiile hidrometrice Balinţ şi Chizătău, aflându-se în continuare sub cod  hidrologic”, a transmis, marţi, Apele Române.

Potrivit instituţiei, creşteri de debite şi niveluri prin propagarea viiturii, cu depăşirea cotei de atenţie, se înregistrează pe râul Timiş, la staţia hidrometrică Grăniceripe şi râul Bârzava, la staţia hidrometrică Partoş.

”Pentru consolidarea digului de pe malul stâng al râului Bega din aval de pod (localitatea Răchita), colegii noştri de la Apele Române Banat - Formaţia Făget au pus la dispoziţia Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Dumbrava 3.000 de saci cu nisip. În satul Bodo (comuna Balinţ), echipele noastre alături de forţele ISU acţionează şi la această oră pentru stabilizarea situaţiei”, a mai transmis sursa citată.

Instituţia menţionează că zona Făget-Balinţ este inclusă în zonele cu risc hidrologic cu probabilitate de 10%. ”Aceasta înseamnă faptul că zonele respective sunt predispuse la producerea unor pagube mari, în condiţiile unor inundaţii de amploare mică”, arată Apele Române.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.